Kanat nasıl pişirilir? En kolay fırında soslu tavuk kanadı tarifi

Bu akşam yemekte lezzetli mis gibi mangal kokan aynı zamanda sosuyla damaklarda iz bırakacak soslu kanat pişirmek ister misiniz? Fırında olduğu için evi hiç yağ kokutmadan hazırlayabileceğiniz soslu kanat dünyaca ünlü şeflerin hazırladığı tarifler arasında yer alıyor. Muhteşem fırında soslu kanat tarifini hazırlamak için haberimize göz atabilirsiniz.

Mangal denilince ilk akla gelen etlerden biri de tavuk kanadı oluyor ancak her zaman mangal yakmak mümkün olmuyor. Peki, ev ortamında tavuk kanadı nasıl pişirilir? Fırında soslu kanat, kulağa hoş gelen aynı zamanda lezzetiyle de tadına doyum olmayan bir yemektir. Ana yemekte sulu tarifler tercih etmek istemeyenler için ideal bir seçim olabilecek soslu tavuk kanadı, hem pratik hem de lezzetiyle göz kamaştıracak türden.

Lezzetli yemeklerin sırrı her ne kadar kullanılan malzeme olsa da pişirme tekniği de bir o kadar etkilidir. Tavuk eti ile mükemmel lezzetleri yakalamak için çorba, haşlama, kızartma veya ızgara gibi birçok yemekler yaparız.

Bu nedenle tavuk yemekleri evlerimizde en sık pişen yemeklerden bazılarıdır. Ancak tavuk eti pişirirken her zaman aynı yumuşaklık ve lezzeti yakalayamayabiliriz.

Tavuk göğsü nasıl pişirilir? Tavuk göğsünü kurutmadan pişirmenin yollarıİLİŞKİLİ HABERTavuk göğsü nasıl pişirilir? Tavuk göğsünü kurutmadan pişirmenin yolları

FIRINDA SOSLU KANAT TARİFİ:

MALZEMELER

Yarım kilo kanat
2 tane patates

Sosu için;

2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1-2 diş sarımsak
Kekik
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz

Bütün tavuk nasıl pişirilir, püf noktaları nelerdir? Enfes fırında bütün tavuk tarifiİLİŞKİLİ HABERBütün tavuk nasıl pişirilir, püf noktaları nelerdir? Enfes fırında bütün tavuk tarifi

YAPILIŞI

Sos malzemelerini derin bir kabın içerisinde karıştırın. Ardından patatesleri elma dilimleri şeklinde kesin.

Kanatla beraber patatesleri bolca sosun içerisine aktarıp harmanlayın.

Güzelce tepsiye dizdikten sonra 200 derece kızarana kadar pişirin.

Sıcak sıcak yanında bir bardak ayranla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0