Enfes işkefe böreği nasıl yapılır?

Amasya mutfağından gelen enfes işkefe böreği yumuşacık lezzeti, ağızda dağılan iç harcı ile çok beğeneceğiniz türden. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi haline gelecek işkefe böreğinin tarifi için haberimizin detaylarına göz atabilirsiniz.

Yöresel lezzetlerle sofralarınızı şenlendirmek aynı zamanda Anadolu mutfağından esintilerle çay saatlerine eşlik eden bir tarif arıyorsanız Amasya'dan gelen İşkefe böreği tam size göre. Peki nedir bu işkefe böreği nasıl yapılır tarifi yazımızda.

İŞKEFE BÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

Un
1 Litre süt
Tuz

İç harcı;

500 gram yağlı çökelek
Yarım demet maydanoz

Üzerine sürmek için;

1 su bardağı eritilmiş tereyağı

İşkefe böreği nasıl yapılır

İşkefe böreği nasıl yapılır

YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisinde un, süt ve  tuzu güzelce yoğurun. Sert olana kadar un ekledikten sonra hamuru dinlendirin. Ardından küçük bezeler yapıp, incecik açın. Açılan yufkaları kızgın sacda hafif pişirin ve kenara alın.

Daha sonra iç harcı bir kapta karıştırın. Yufkayı ılık suyla hafif ıslatın. Bir kat yufkayı tepsiye koyup üzerine iç harcı ekleyin. 12 kat olana kadar yufkaları önce ıslatıp, daha sonra yağ sürüp ardından iç harcı ekleyerek devam edin.

Katlar tamamlandığında en üst kısma yufka koyup tekrar yağlayın ve 180 derece kızarana kadar pişirin.

Kare kare dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0