Evde beze nasıl yapılır?

Pastanelerde satılan ve genellikle çocukların görünce dayanamadığı köpük yani beze evde yapılır mı diye merak ediyorsanız bu tarif tam size göre. Sağlıklı koşullarda evde sadece 3 malzemeyle yapabileceğiniz enfes bezenin tarifi haberimizin detaylarında kolayca ulaşabilirsiniz.

Yumurta akından oluşan mucize bir tatlı ile karşınızdayız. Pastalın üzerindeki kremaya benzeyen ancak küçük büyük herkesin severek tükettiği beze, köpük olarak da biliniyor. Siz de evde kolayca birbirinden lezzetli bezeler yapmak istiyorsanız hazırladığımız pratik tarifi inceleyebilirsiniz.

BEZE TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

4 adet yumurta akı
4 çay bardağı pudra şekeri
1/4 çay kaşığı tuz

Beze tarifi

Beze tarifi

YAPILIŞI

Derin bir karıştırma kabının içerisine yumurta aklarını alın. Bu adımda yumurtaların oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Ardından tuzu ekleyerek, mikserle önce düşük devirde çırpın. Pudra şekerini azar azar ilave ederek, mikserde çırpmaya devam edin.

Yüksek devirde 25 dakika çırptıktan sonra elinizle çırpıcıda kalan karışıma bakın. Eğer elinize şeker kalıntıları gelmiyorsa beze karışımını krema poşetine alın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine isteğe göre şekil vererek dizdikten sonra 180 derece tam 90 dakika pişirin. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0