Yarma çorbası nasıl yapılır? En kolay yarma çorbası tarifi

Geçmiş yıllarda köy yerlerinde sık sık yapılan ve tarlalarda çalışan kadınların tok tutması nedeniyle tükettikleri yarma çorbasının tadını başka çorbadan alamazsınız. Kolayca yapımı sayesinde akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olacak yarma çorbasını ek gıdaya geçen bebeklerinize de verebilirsiniz.

Mutfaklarda birçok yemeğin ana malzemesi veya katkı malzemesi olarak kullanılan yarma kimi zaman bulgur ile karıştırılabilmektedir. Yarma, sert buğdayın kaynatılarak kurutulduktan sonra geleneksel tekniklerle dövülerek kabuğunun ayrılması ile elde edilen malzemedir. Temel olarak bulgur ile benzer yöntemler kullanılarak elde edilse de yarma, bulgurdan daha az emek gerektirmektedir. Anadolu mutfak kültürünün vazgeçilmez ögelerinden biri olan yarma, genellikle aşure tatlısı ile özdeşleşmiş olsa da birçok farklı yemek ve tatlı tarifinde kullanılan, oldukça besleyici bir tahıl olarak karşımıza çıkmaktadır. Anadolu mutfak kültürünün vazgeçilmez ögelerinden biri olan yarma, genellikle aşure tatlısı ile özdeşleşmiş olsa da birçok farklı yemek ve tatlı tarifinde kullanılan, oldukça besleyici bir tahıl olarak karşımıza çıkmaktadır. Amasya mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan yarma çorbası hem doyurucu hem de yapımı çok basit. Ara öğün olarak da tüketebileceğiniz yarma çorbasını ilk defa içenler de çok beğeniyor. Peki nasıl yapılıyor yarma çorbası? Püf noktaları neler? Detaylar haberimizde...

En kolay yuvalama nasıl yapılır? Yuvalama yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay yuvalama nasıl yapılır? Yuvalama yapmanın püf noktaları

YARMA ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

Yarım su bardağı yarma buğday
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı nohut
Yarım su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
5 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin;

2,5 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane

Yarma çorbası tarifi

Yarma çorbası tarifi

YAPILIŞI

Derin bir çorba tencerenin içerisine  un, tuz, yoğurt ve yumurtayı, 1 su bardağı su ile karıştırarak pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Daha sonra kalan suyu içine ilave edip ocağın altını orta ateşte açın.

Suda beklettiğiniz yarma, haşlanmış nohudu içerisine ekleyerek kaynamaya bırakın.

Kaynayan çorbanın altını kısıp, ayrı bir tavanın içerisinde sosunu hazırlayın.

Naneli yağı ocaktan alıp çorbanın içerisine karıştırın. Hazır hale gelen çorbayı kaseye alarak sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

PÜF NOKTALARI:

  • Çorbaya başlarken terbiyesini yapıldığı için kesilmemesine dikkat etmelisiniz.
  • Eğer nohut ve yarmayı 1 gece öncesinden haşlayarak ya da suda bekletirseniz hızlıca pişmesini sağlayabilirsiniz.
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0