Enfes Ispanaklı lazanya böreği tarifi

Özel bir biçimde hazırlanmış İtalyan makarnası olarak bilinen Lazanya, genellikle peynirli şekilde hazırlansa da hem hafif olabilecek hem de tadı damaklarda kalacak ıspanaklı şekilde de pişirebilirsiniz. Sunumu şık olan ıspanaklı lazanya adeta tüm açlığınızı yok edecek. Peki ıspanaklı lazanya nasıl yapılır? Tarifi haberimizin detaylarında...

Sağlıklı ve kalori bakımından normal lazanya'yı düşük kalorili ve daha hafifi bir şekilde hazırlamanın yolunu bulduk. Sağlıklı beslenmeyi bir yaşam tarzı haline getirmişseniz, özellikle ailenize ya da misafirlerine hazırlayacağınız yemek konusunda kararsızlık yaşayanlar için ıspanaklı lazanya tarifini paylaşıyoruz.

ISPANAKLI LAZANYA BÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

Domates sosu için;

1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy doğranmış soğan
Domates püresi
3 diş sarımsak
3 çay kaşığı kuru fesleğen (taze de kullanabilirsiniz)
2 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı maydanoz
Karabiber ve tuz

İç harcı için;

2 demet ıspanak
Ricotta peyniri
Yarım su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
Yarım fincan rendelenmiş parmesan peyniri
1 adet büyük yumurta

Dış katmanı için;

-12 lazanya 

Ispanaklı lazanya böreği

Ispanaklı lazanya böreği

YAPILIŞI

Küçük bir sos tavasında iç harcı için koyacağınız sosu güzelce hazırlayın, soğuması için kenara alın.

Lazanyaları kaynayan suyun içerisinde haşlayın ve her bir lazanyayı iki eşit parçaya bölün.

Sonrasında iç dolgusunu hazırlamak için ıspanakları bol suda güzelce yıkayın.  Yıkanan ıspanakları hafif diri kalacak şekilde haşlayın.

Bir kabın içerisine peyniri ve 1 adet yumurtayı ekleyin. Haşlanan ıspanakları da içerisine aktardıktan sonra geniş bir fırın kabına iki parçaya bölünen lazanyaları koyun ve ıspanaklı harcı yayın.

Daha sonra domatesli sosu sürün. Hepsini rulo şeklinde sarın. Hazır hale gelen ruloların üzerine domates sosundan birazcık sürdükten sonra 180 derece fırında 40 dakika pişirin.

Çıkmaya yakın üzerine kaşar peyniri koyup eriyince servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0