En kolay cevizli kek nasıl yapılır? Cevizle yapılan enfes kek tarifi

İnsan sağlığına birçok faydası olan ceviz diyet yapanlarında mutlaka tüketmesi gereken bir besindir. Beyin hastalıklarını adeta anında tedavi eden cevizle lezzetli bir tarif hazırlamak isteyenlere özel enfes bir kek tarifini paylaşıyoruz. Yapımı oldukça pratik cevizli kekin tarifi yazımızda.

Kolayca erişilebilirliği, uzun süre saklanabilmesi, gıdalara farklı şekilde katılabilmesi ve Türk damak tadına uygunluğu ile günlük diyete eklenmesi oldukça kolay olan cevizin faydaları saymakla bitmez. Ülkemizde bolca yetişen cevizin hem tatlı hem de tuzlu tariflere çok yakıştığını biliyor muydunuz? Sünger dokusu, müthiş kıvamıyla adeta kendine hayran bırakan cevizli kek, hem sağlıklı hem de misafirlerine ikram edebileceğiniz müthiş bir lezzet. Klasik tariflerden uzak olacak cevizli kek, uzun süre bayatlamamasıyla da çok seviliyor. Çayın yanında servis edebileceğiniz cevizli kekin tarifi haberimizin detaylarında.

  • Kek tariflerinin birçoğunda 'Tereyağının oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.' notunu görmüşsünüzdür. Ancak, kabarık kek yaparken sadece tereyağına dikkat etmek yetmiyor. Malzemeleri 15 dakika önce çıkartıp oda ısısında bekleterek daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Özellikle yumurta ve tereyağının ısısını çok dikkat edin.

 

Yumuşacık pandispanya keki nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERYumuşacık pandispanya keki nasıl yapılır?

CEVİZLİ KEK TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı sıvı yağ
1 bardak süt
1 bardak şeker
3 su bardağı un
3 adet yumurta
1 adet limonun suyu
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
1 kase kadar ceviz

En kolay tencerede kek nasıl yapılır? 5 dakikada kek tarifi ve püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay tencerede kek nasıl yapılır? 5 dakikada kek tarifi ve püf noktaları

Cevizli kek tarifi

Cevizli kek tarifi

Anne usulü kek nasıl yapılır? Pratik anne keki tarifiİLİŞKİLİ HABERAnne usulü kek nasıl yapılır? Pratik anne keki tarifi

YAPILIŞI

Derin ve geniş bir kasenin içerisinde şeker ve yumurtaları krema kıvamına gelene kadar çırpın.

Daha sonra sütü ve yağı da ilave edip karıştırırken un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek topaklanma olmayacak şekilde çırpın. En son cevizleri ilave ederek hazır hale getirin.

Yağlanmış kek kalıbına karışımı döktükten sonra 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Gamze 4 yıl önce

Limon suyunun ne zaman koyulacağı yazılmamış

Toplam 4 beğeni