En kolay paçanga böreği nasıl yapılır? Paçanga böreğinin püf noktaları

Özel bir davette ya da yemekli düğün organizasyonlarında ara sıcak olarak getirilen tadı enfes paçanga böreği son yılların en çok aratılan tarifleri arasında yer alıyor. Lezzetli iç harcı ve şık sunumuyla paçanga böreğinin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Gelin pratik paçanga böreğini birlikte hazırlayalım...

Paçanga böreği, yufka ile yapılan bir börek türüdür. İç malzemesi, kaşar peyniri, pastırma, domates, maydanoz ve biberden oluşmaktadır. Her bir malzeme ince ya da küçük parçalar halinde doğranır. Bu iç malzemesi yufkanın içine koyulur ve yufka, sigara böreğinde olduğu gibi sarılır. Leziz iç harcı ve mis gibi mutfağı saran kokusuyla adeta evde yapabileceğiniz en güzel tariflerden birisi. Çay saatlerinde kadın günlerinde severek yiyeceğiniz kolay ve lezzetli paçanga böreği, mutfağımızın en meşhur ara sıcaklarından. Muhabbet sofralarının vazgeçilmezi olacak paçanga böreği, kalabalık misafirlerinize özel tabak hazırlamak isteyenlerin de mutlaka tercih etmesi gereken bir lezzet. Peki paçanga böreği nasıl yapılır?

  • Öncelikle kullandığınız yufkanın taze olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. İçerisinde kullandığınız pastırmanın yoğun bir tadı ve kokusu olmasın istiyorsanız kenarlarında ki çemenleri temizleyebilirsiniz.
     
  • İçerisinde kullanacağınız domateslerin sulu kısımlarını ve çekirdeklerini ayırmanız gerekmektedir. Çünkü böreğimize dışındaki sert yüzeyleri ekleyeceğiz. Biberleri de küçük küçük doğramanız gerekmektedir.
     
  • Paçanga böreğini kızgın bir yağda kızartmalısınız. Önlü arkalı altın sarısı renginde çok fazla yakmadan kızartmalısınız. Fazla yağını almak için tavadan aldıktan sonra bir peçete üzerine alarak yağını akıtmasını sağlayabilirsiniz.
     

Osmanlı böreği nasıl yapılır? Osman böreğinin içini hazırlamanın yollarıİLİŞKİLİ HABEROsmanlı böreği nasıl yapılır? Osman böreğinin içini hazırlamanın yolları

PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet yufka
100 gram kaşar peyniri
1 adet domates
2 adet yeşil biber

Kızartmak için;

2 su bardağı ayçiçek yağı

Paçanga böreği

Paçanga böreği

En kolay ve lezzetli Rumeli böreği nasıl yapılır? Rumeli böreğinin iç harcıİLİŞKİLİ HABEREn kolay ve lezzetli Rumeli böreği nasıl yapılır? Rumeli böreğinin iç harcı

YAPILIŞI

Yufkaların hepsini üçgen şeklinde keserek hazır hale getirin.

Daha sonra iç harcı hazırlamak için tavaya yağı koyun üzerine uzun doğranmış biberleri ve domatesleri ekleyerek 2 dakika kadar karıştırın.

soslu paçanga böreği

soslu paçanga böreği

İç harcı ocaktan alıp üçgen yufkaların içerisine eşit olacak şekilde koyun.

Karşı peynirini de ilave ettikten sonra Kızgın yağda kızartın.

Yağını çeken böreği sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Krep paçanga nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta krep paçanga tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Krep paçanga nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta krep paçanga tarifi
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0