Aşırı kolay Sarıyer böreği nedir ve nasıl yapılır? Baklavalık yufkadan Sarıyer böreği tarifi

Meşhur Sarıyer böreğini bilmeyen yoktur. Tadı, kıvamı ve görünümüyle adeta iştah kabartan Sarıyer böreğini pratik bir şekilde hazırlamak isteyenler için baklavalık yufkadan yapabileceğiniz bir tarifi sizlerin beğenisine sunuyoruz. Sarıyer böreğini evde pişirmek isteyenler için baklavalık yufkadan yapabileceğiniz enfes Sarıyer böreğinin tarifi haberimizin detaylarında.

Sarıyer böreği, içinde kuş üzümü ve bolca çam fıstığıyla lezzetlenen yanında demli bir çay ile ister sabah kahvaltısında isterseniz günün her saatinde müthiş bir şekilde tüketebileceğiniz türden. Kıymalı, peynirli veya patatesli olarak yapabileceğiniz Sarıyer böreği tarifini adım adım anlattık. Sarıyer böreği hem görüntüsü hem de lezzetiyle menünüzün yıldızı olacak. Sarıyer böreğinin püf noktası ise iç harcının lezzeti ve yufkanın kabarmasıdır. Yufkaların arasını sütle ıslatabilirsiniz. Kabarmasını sağlayacaktır. İstanbul'da yaşamanın belki de en lezzetli yanı olan Sarıyer böreğini evde kolayca pişirmek istiyorsanız baklavalık yufkadan faydalanabilirsiniz. Peki baklavalık yufkadan Sarıyer böreği nasıl yapılır? Tarifi haberin detaylarında.

Oklava kullanmadan incecik çekme börek nasıl yapılır? Çekme börek yapımının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEROklava kullanmadan incecik çekme börek nasıl yapılır? Çekme börek yapımının püf noktaları

Dilerseniz iç harcını hazırlarken içine ceviz ilave edebilir, baharat oranını damak zevkinize göre azaltıp arttırabilirsiniz.

Dilerseniz iç harcını hazırlarken içine ceviz ilave edebilir, baharat oranını damak zevkinize göre azaltıp arttırabilirsiniz.

BAKLAVALIK YUFKADAN SARIYER BÖREĞİ:

MALZEMELER

15 adet baklavalık yufka

İç harcı için;

2 yemek kaşığı zeytinyağı
100 gram kıyma
Yarım adet soğan
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

İçi ve üzeri için;

75 gram eritilmiş tereyağı
3/4 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı süt

Orijinal küt böreği nasıl yapılır? En kolay küt böreği yapımıİLİŞKİLİ HABEROrijinal küt böreği nasıl yapılır? En kolay küt böreği yapımı

Baklavalık yufkadan enfes Sarıyer böreği

Baklavalık yufkadan enfes Sarıyer böreği

YAPILIŞI

Derin bir tavaya zeytinyağını ve kıymayı alıp kavurmaya başlayın.

Kavrulan kıymaya hemen soğanı ekledikten sonra çam fıstığı ve kuş üzümünü ekledikten sonra tuz ve karabiberini de ekleyip soteleyin.

Ayrı bir kabın içerisinde zeytinyağı, eritilmiş tereyağı ve sütü çırpın.

Baklavalık yufkalardan 5 tanesini üst üste dizin ve her bir katın arasına hazırladığınız bu karışımı sürün.

Evde Sarıyer böreği

Evde Sarıyer böreği

En üst kata kıymalı harcı ilave edin ve kıvırarak sarın. Ardından şekil verin.

Bu işlemi baklavalık yufka ve iç harç bitene kadar tamamına uygulayın.

Üzerine de bu karışımdan sürdükten sonra 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.

Pişen böreği dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

zafer gülten 4 yıl önce

eskiden -sarıburma- denilen bir börek vardı,rahmetli anneannem tatar olduğu için tüm hamur işlerini nerdeyse bilir,bu böreği çok güzel yapardı.sırrı hamurun açılmasındandı,hamur iki üç tane açılır,sonra arasına zentinyağı sürerek ve hafif un serpiştirek iki üç hamur üssüste konup tekrar açılır,arasına özel hazırlanmış orta yağlı,kuru üzüm,fıstık ve baharatlı kıyma konurdu,hamurun açılış şeklinden piştikten sonra kat kat ve pamuk gibi olurdu.şimdi yapacak ustalar yok,piyasada adını duymuyorum.