Sağlıklı çağla sarma tarifi

Çağla meyvesi zengin vitamin ve mineral içeriğine sahip olan fosfor, kalsiyum, demir, potasyum, magnezyum, çinko mineralleri içerisinde barındırır. Çağlanın meyve olarak tüketilmesinin haricinde ana yemek olarak da değerlendirebilirsiniz.Genellikle zeytinyağlı sarma olarak tüketilmesi önerilen sağlıklı çağla sarma tarifi haberimizin detaylarında.

Hastalıklardan koruyucu özelliği olan çağla, içeriğinde C vitamini barındırır. Kötü tansiyonu dengelemesiyle bilinen çağla, kramp durumları gibi bir çok rahatsızlığı da iyi gelmektedir. Tok tutma özelliği olduğundan kilo verdirmeye yardımcı bir meyvedir. Çağlayı ana yemeklerde kullanılarak tok tutma özelliğini avantaja çevirebilirsiniz. Çağla sarma nasıl yapılır? Tarifi yazımızda.

Çağla sarma tarifi

Çağla sarma tarifi

ÇAĞLA SARMA TARİFİ:

MALZEMELER

4 adet kuru soğan
Yarım bardak zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç
Yarım kilo çağla
Dolmalık fıstık
Tuz
Maydanoz
Yenibahar
Dereotu

Çağla sarma tarifi

Çağla sarma tarifi


YAPILIŞI

Çağlaların çekirdeklerini ayıkladıktan sonra yıkayın. Soğanları küp şeklinde doğrayın. Tencereye bir miktar su koyun ve pişirin. Zeytinyağını, pirinci, çağlanın üzerine ekleme yapın.

Bir süre kavurduktan sonra dolmalık fıstığı, baharatları, maydanoz ve dere otuyla beraber ilave edin.

Üzerine 1 bardak su koyun (göz kararı) ve kıvama gelene kadar pişirin. 3 veya 4 dakika kadar kavurma işlemini yapınız. 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık, 1 çay kaşığı yenibahar ve kuş üzümü, yarım demet maydanoz ve dereotu, tuz ilave edin.

Üzerine 1 çay bardağı su ekledikten sonra su tamamen emilene kadar pişirin. Sarmanın içi hazır olduktan sonra sarma işlemine geçerek pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun...

BİR YORUM YAPIN 0