Yaprak sarmanın yanında ne iyi gider? Yaprak sarmanın yanına lezzetler

Kadın günlerinde, kalabalık misafirlerde hatta mevlidlerde özenle hazırlanan yaprak sarmayı sevmeyen yoktur. İncecik olmasıyla gönülleri fetheden zeytinyağlı yaprak sarma genelikle çayla ile beraber tüketilse de kadınlar yanına farklı çeşitler de hazırlamak ister. Peki yaprak sarmanın yanında en iyi ne gider? Yaprak sarma neyle yenir? Özel günlerinizde çözüm olabilecek muhteşem pratik liste yasemin.com'dan!

Geleneksel lezzetlerimizden olan ve ev hanımların en çok tercih ettiği yemeklerden olan yaprak sarma, birbirinden farklı şekilde sofralarımıza sunuluyor. İster etli, ister bulgurlu, isterse kuş üzümlü şekilde pişirilen yaprak sarma damakları şenlendiren en güzel tariflerden birisidir. Herkes tarafından severek yenilen ve misafirlere hazırlanan yaprak sarmanın yanına yakışacak enfes bir tarif arıyorsanız bu haber tam size göre. Kadın günlerinin vazgeçilmezi olan yaprak sarmanın yanında en iyi giden tarifleri sizler için derledik. Tek başına, çeşitli öğünlerde tüketildiği gibi, dolmanın yanında eşlik edecek bir sürü alternatif mevcuttur. Dolmanın yanına hangi yemeklerin yapılması gerektiği ve en iyi uyacağı dolmanın çeşidine, ne ile yapıldığına göre değişlik gösterir. Her haliyle güzel ve lezzetli olan dolmanın yanında servis edilecek yemek de haliyle önemlidir. 

Yaprak sarma

Yaprak sarma

PEKİ YAPRAK SARMANIN YANINA NE YAPILABİLİR?

  • Etli yaprak sarması yaptıysanız, yanına yapılabilecek en leziz tarif sebze çorbası olacaktır. Sofraların vazgeçilmezlerinden olan çorba, yemek öncesi hem mideyi rahatlatmak hem de açlığı bir nebze bastırmak için iyi bir alternatiftir. Özellikle etli sarma tercih ediyorsanız ve sarmayı bir ana yemek niteliğinde değerlendirecekseniz sarmanın yanına hangi çorba gider sorusunun cevabı sıcacık sebzeli bir çorba olacaktır. Sebze çorbasının tarifi için tıklayabilirsiniz.

Terbiyeli sebze çorbası nasıl yapılır? Sebze çorbasının terbiyeli tarifiİLİŞKİLİ HABERTerbiyeli sebze çorbası nasıl yapılır? Sebze çorbasının terbiyeli tarifi

terbiyeli sebze çorbası tarifi

  • Etli sarmanın yanında yapılabilecek bir diğer tarifte mevsim salatasıdır. Sağlıklı beslenmek isteyenlerin vazgeçilmezleri arasında olan salata, aslında farklı çeşitleri ile tek başına bile doyurucu bir öğün olmaya yeterlidir. Mevsim salatası ile siz de zeytinyağlı sarmaların yanına eşlik edecek sağlıklı bir alternatif oluşturabilirsiniz. 
  • Etli sarma ile muhteşem uyumu yakalayabilecek en güzel tariflerden biri patates kavurmasıdır. Misafirlerinize uyumlu bir tabak hazırlayabileceğiniz patates kavurması ve etli yaprak sarma, hem doyurucu hem de enfes olacaktır. Pratik bir patates kavurması tarifi için tıklayabilirsiniz.

En kolay patates kavurması nasıl yapılır? Patates kavurmasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay patates kavurması nasıl yapılır? Patates kavurmasının püf noktaları

patates kavurması tarifi

  • Zeytinyağlı yaprak sarma yaptıysanız, birbirinden farklı lezzetli tarif hazırlayabilirsiniz. Bunlardan biri bayatlamayan sütlü poğaça olabilir. Hem uzun süre dayanıklı olan bu poğaça zeytinyağlı sarmanın hafif olmasıyla uyum yakalayacaktır. Sütlü olan bu poğaçanın tarifine ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Sütlü bayatlamayan poğaça nasıl yapılır? Uzun süre bayatlamayan poğaça tarifiİLİŞKİLİ HABERSütlü bayatlamayan poğaça nasıl yapılır? Uzun süre bayatlamayan poğaça tarifi

Mücver tarifi

  • Zeytinyağlı yaprak sarmanın yanına lezzet tamamlayıcısı olarak tavsiyemiz şahane kabak mücveri olacaktır. Hafif mücver, pirinç ve karbonhidrat yoğunluklu sarmaların yanında gerekli vitaminleri alabilmenizi sağlayacak çok besleyici bir fikir.Dilerseniz kabak ile dilerseniz mevsim sebzeleri ile mücver hazırlayabilir, yanında tavşan kanı bir bardak çayla afiyetle yiyebilirsiniz. Kabak mücveri nasıl hazırlanır merak ediyorsanız linke tıklayabilirsiniz.

En kolay mücver nasıl yapılır? Kabaktan sağlıklı ve en lezzetli mücver tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay mücver nasıl yapılır? Kabaktan sağlıklı ve en lezzetli mücver tarifi

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0