Evelik otlu yoğurt çorbası nasıl yapılır?

Sıcak havaların vazgeçilmez çorbalarından biri olan yoğurt çorbasının içerisine evelik otu ekleyerek yapıldığında hem şifa deposu hem de serinletici olur. Peki evelik otlu yoğurt çorbası nasıl yapılır? Sizler için hızlı bir şekilde yapabileceğiniz evelik otlu çorbanın tarifini araştırdık.

Kanda biriken toksinleri temizlemede etkili olan evelik otundan yapılan çorba ile mevsim geçişleri ve ani sıcaklık değişimine karşı vücut ısısını korumada etkilidir. İnsan sağlığına oldukça etkisi olan evelik otu özellikle yoğurt ile tüketildiğinde iki kat daha fazla fayda sağlar.

Oldukça şifalı bir bitki olan evelik otu su kenarlarında yetişmektedir. Sulak alanı seven evelik otu olgunlaşınca kahverengiye dönüşür ve tohum verir. Bu tohumlar ekilerek çoğaltılabilir.  Siz de evelik otu bulabilirseniz, tarifi oldukça pratik olan bu çorbayı evlerinizde deneyebilirsiniz. 

Evelik (Labada) otu nasıl kullanılır? Evelik otunun faydaları nelerdir?İLİŞKİLİ HABEREvelik (Labada) otu nasıl kullanılır? Evelik otunun faydaları nelerdir?

EVELİK OTLU YOĞURT ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
30 gram süzme yoğurt
25 gram yoğurt
1 tatlı kaşığı un
1 su bardağı sıcak su
Evelik otu
Tuz
Karabiber
2 nane yaprakları

YAPILIŞI

Kısık ateşte unu yağda kavurun.

Başka bir kasede çırptığınız yoğurdu iyice koyup karıştırmaya devam ederken azar azar su ekleyin.

Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırmaya devam edin.

Yarım saat sonra ocaktan alıp kaseye ekleyerek limon sıkıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

BİR YORUM YAPIN 0