Enfes börülce çorbası nasıl yapılır?

Genellikle zeytinyağlı olarak sofralarda yerini alan oldukça faydalı besinlerden biri börülcenin çorbasını da pişirebilirsiniz. Farklı farklı çorba hazırlayarak sevdiklerinizi mutlu emek istiyorsanız mutlaka börülce çorbasını da denemelisiniz.

Börülce, mineral ve vitamin deposu olan börülce özellikle Ege’de sıklıkla tüketilen bir besindir. Kışın kuru yazın da taze bir şekilde raflarda yerini alan börülce ile enfes bir çorba hazırlamaya ne dersiniz? Tadı muhteşem olan ve damaklarda izi kalacak börülce çorbası görenleri hayran bırakacak. Peki börülce çorbası nasıl yapılır? Yapımı sadece yasemin.com'da!

Taze börülce yemeği nasıl yapılır? En kolay börülce yemeği tarifiİLİŞKİLİ HABERTaze börülce yemeği nasıl yapılır? En kolay börülce yemeği tarifi

BÖRÜLCE ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı börülce
1 su bardağı aşurelik buğday
1 orta boy kuru soğan
1 adet domates (veya 3 yemek kaşığı domates sosu)
2 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı domates 1 tatlı kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kuru nane

Börülce çorbası nasıl yapılır

Börülce çorbası nasıl yapılır

YAPILIŞI

Öncelikle düdüklü tencereye zeytinyağını alıp kısık ateşte altını açın. Daha sonra ince ince doğranan soğanı ve biberi güzelce kavurun.

Ardından salça domates ve kuru naneyi ekledikten sonra kavurma işlemlerine devam edin.

Son olarak yıkanmış börülce ve buğdayı içine koyduktan sonra üzerini geçecek kadar su ekleyerek tuz serpip ağzını kapatın.

20 dakika pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0