En kolay bezelye yemeği nasıl yapılır? Tam kıvamında bezelye yemeğinin püf noktaları

Bezelye, yazın ya da kışın pişirilebilen yanında pilavla çok yakışan bir sebzedir. Buzlukta da kolayca saklanabilen bezelye, muhteşem bir sulu yemek olarak akşam yemeğinize eşlik edebilir. Peki bezelye yemeği nasıl yapılır? Tarifi için haberimizin detaylarına göz atabilirsiniz.

Sağlıklı beslenmede en önemli besinlerden biri olan bezelye, ilkbahar ve yaz aylarında tezgahlarda yerini alıyor. Genellikle kadınların çok alarak buzlukta sakladıkları bezelye yaz-kış sofralardan eksik olmuyor. Bezelye, lif ve protein açısından çok zengin bir sebzedir ve diğer baklagillere oranla daha fazla C vitamini içerir. Oldukça faydalı bir ürün olan bezelye, birçok farklı şekilde tüketilebilir. Etli bezeyle yemeği; kuşbaşı et, patates, havuç ve bezelyenin uyumuyla ortaya çıkan nefis bir yemek. Yanına yapacağınız lezzetli bir pilavla harika bir menü çıkardınız bile! Patates ve havucun da eşlik ettiği bu muhteşem yemeği mutlaka denemelisiniz. Görüntüsü ve lezzetiyle etli bezeyle yemeğine bayılacaksınız. Bu yazımızda sizlere sağlıklı, doyurucu ve enfes olan bezelye yemeğinin tarifini veriyoruz.

En kolay buzluk bezeleyesi nasıl yapılır? Bezelyeyi buzlukta saklamanın yolları! İLİŞKİLİ HABEREn kolay buzluk bezeleyesi nasıl yapılır? Bezelyeyi buzlukta saklamanın yolları!

BEZELYE YEMEĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilo taze bezelye
1 adet kuru soğan
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
200 gram kıyma
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
İsteğe göre pulbiber
4 çorba kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak

bezelye yemeği

bezelye yemeği

YAPILIŞI

Derin bir tencerenin içerisine sıvı yağ ve ince ince doğranmış soğanları ekleyin. Güzelce kavurduktan sonra salçaları ilave ederek kavurun.

Ardından kıymayı kavurun. Doğanmış sebzeleri içerisine ekleyerek kavurma işlemine devam edin.

Baharatları ve tuzunu eklediğiniz yemeğe 5 bardak su ekleyin.

Kaynadıktan sonra sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0