Lokanta usulü sarı mercimek çorbası nasıl yapılır?

Sofraların vitamin deposu olan mercimek çorbasını bir de sarı olanını denediniz mi? Hepsi birbirinden lezzetli olan mercimeğin enfes halinden biri de sarı mercimek çorbasıdır. Kıvamıyla bebek ve çocuklarında severek yiyeceği sarı mercimek çorbası vücudun şifası olacak.Peki sarı mercimek çorbası nasıl yapılır?

Mevsimler değişse de her daim sofralarımıza gelen mercimek çorbası, sabah, akşam; yaz, kış; ramazan, bayram demeden her sofrada kendine alıcı çıkaran yemeklerden birisi. Çoğunlukla süzme mercimek çorbasıyla sofralarımıza misafir olan kırmızı mercimek olur. Kırmızı mercimek kadar yumuşak ve lezzetli olan bir diğer mercimek çeşidi de sarı mercimek vardır. Sarı mercimekle adeta kendinize yeni bir lezzet hazırlayabilirsiniz. Sofraların vazgeçilmezi olacak sarı mercimek çorbasının tarifi haberimizin detaylarında.

Sütlü mercimek çorbası nasıl yapılır? En kolay sütlü mercimek çorbasıİLİŞKİLİ HABERSütlü mercimek çorbası nasıl yapılır? En kolay sütlü mercimek çorbası

SARI MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı sarı mercimek
1 adet büyük boy soğan
2 diş sarımsak
1 adet küçük boy patates
6 bardak sebze suyu
2 dal kereviz sapı
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet defne yaprağı

sarı mercimek çorbası tarifi

sarı mercimek çorbası tarifi

Mercimek kaç dakikada pişer? Yeşil mercimek nasıl haşlanır Yeşil mercimek suda bekletilir miİLİŞKİLİ HABERMercimek kaç dakikada pişer? Yeşil mercimek nasıl haşlanır Yeşil mercimek suda bekletilir mi

YAPILIŞI

Derin bir tencerenin içerisine sıvı yağ ve ince ince doğranmış soğanları ekleyerek güzelce kavurun.

Ardından kereviz saplarını gelişi güzel kesin ve patatesi minik küpler şeklinde doğrayarak mercimeklerle beraber  tencereye ekleyin. Tereyağını ve sarımsakları da ekleyip kavurmaya devam edin.

Karışımın içerisine sıcak sebze suyunu ekleyerek, baharatları da ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.

Yumuşadığında defne yaprağını içerisinden alıp, blenderdan geçirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0