Bayatlamayan kavanoz kurabiyesi nasıl yapılır?

Çay ve kahve saatlerinin yanında çok iyi gidecek ve uzun süre kavanozda saklanabilen enfes bir tarifimiz var. Aniden gelen misafirlerinize sunabileceğiniz kavanoz kurabiyesi uzun süre saklansa da asla bayatlamıyor. Tadı doyumsuz olacak enfes kavanoz kurabiyesinin tarifi haberimizin detaylarında.

Kurabiye, tipik olarak küçük, yassı ve tatlı olan pişmiş veya pişmiş bir besindir. Genellikle un, şeker, yumurta ve bir çeşit sıvı yağ, katı yağ veya tereyağı içerir. Kuru üzüm, yulaf, çikolata parçaları, fındık vb. gibi diğer bileşenleri içerebilir. Uzun süre saklanabilen kurabiyeler genellikle kavanozda kurabiyesi eksik olmayan kadınların odak noktasıdır. Siz de kavanozun içerisine bu sefer farklı bir kurabiye koymak istiyorsanız, hazırladığımız tarife göz atabilirsiniz. Bu tarif hem uzun süre bayatlamıyor hem de tadı damaklarda iz bırakıyor.

Nefis kıyır kıyır kurabiye tarifi! En kolay kıyır kurabiye nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERNefis kıyır kıyır kurabiye tarifi! En kolay kıyır kurabiye nasıl yapılır?

KAVANOZ KURABİYESİ TARİFİ:

MALZEMELER

200 gram yumuşak tereyağı veya margarin,
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta akı,
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un

Ödüllü Starbucks kurabiye nasıl yapılır? Orjinal starbucks kurabiye tarifiİLİŞKİLİ HABERÖdüllü Starbucks kurabiye nasıl yapılır? Orjinal starbucks kurabiye tarifi

bayatlamayan kurabiye

bayatlamayan kurabiye

YAPILIŞI

Derin bir karıştırma kabının içerisinde un hariç tüm malzemeleri güzelce krema kıvamına gelene kadar karıştırın.

Daha sonra unu azar azar ekleyerek elinizle yoğurun. Yumuşak kıvamda bir hamur elde edeceksiniz.

Yoğrulan kurabiye hamurundan fındıktan biraz büyük parçalar kopartıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

180 derece fırında 10 dakika kadar pişirin. Soğuduğunda kavanozun içerisinde koyabilirsiniz. 

Servis ederken pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0