En kolay nohut çorbası nasıl yapılır? Saray mutfağından nohut çorbası

Ana yemekten önce tükettiğimiz çorbalar arasında muhteşem bir lezzet ekmek istiyorsanız nohut çorbasını deneyebilirsiniz. Püre haline getirilen nohutla hazırlanan enfes çorba, Osmanlı döneminden geliyor. Enfes nohut çorbası tarifi yazımızda.

Ana vatanı Anadolu ve Akdeniz ülkeleri olarak bilinen nohut, ülkemizde en çok İç Anadolu'da yetişir. Arap mutfağında sık sık kullanılan bu besin, uzun süre tokluk sağlar. İçeriğinde bol miktarda protein, kalsiyum ve lif mevcuttur. Kötü kolesterolu düşürmesinin yanı sıra kan şekeri seviyesini de dengede tutar. Özellikle diyabet hastalarına önerilen besinler arasındadır. Nohut çorbalara çok yakışan bir bakliyattır. Bu nedenle değişik bir nohutlu çorba pişirmeye ne dersiniz? Yapımı oldukça basit olan nohut çorbası patatesle beraber muhteşem bir lezzete dönüşüyor. Siz de Osmanlı mutfağından gelen bu enfes nohut çorbasını evde pişirmek istiyorsanız mutlaka tarifimize göz atmalısınız.

En kolay yuvalama nasıl yapılır? Yuvalama yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay yuvalama nasıl yapılır? Yuvalama yapmanın püf noktaları

NOHUT ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram nohut
6 su bardağı sebze suyu
1 tutam tuz

Üzerine gezdirmek için;

1 tatlı kaşığı kaymak
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı kızdırılmış tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın

Nohut mayası nedir ve nasıl yapılır? Nohut mayası ne işe yarar?İLİŞKİLİ HABERNohut mayası nedir ve nasıl yapılır? Nohut mayası ne işe yarar?

Enfes nohut çorbası tarifi

Enfes nohut çorbası tarifi

En kolay pişen nohut yemeği tarifi! Nohut düdüklü olmadan nasıl pişirilir?İLİŞKİLİ HABEREn kolay pişen nohut yemeği tarifi! Nohut düdüklü olmadan nasıl pişirilir?

YAPILIŞI

Akşamdan ıslatılmış nohutları bol suyla iyice pişirin.

Kabuklarını soyun; gerekirse öğütücüden geçirirken et suyu veya kendi suyuyla yumuşatarak pütürsüz hale getirin.

Tavuk veya et suyuyla karıştırın (tarifte belirtilenden daha fazla su gerekirse ekleyin), tuz ekleyin.

Servisten önce kaynatın ve kıvamı çok yoğun olmayacak hale gelince tabaklara paylaştırın.

Üzerine tarçın serpip, tereyağı, kaymak veya zeytinyağı gezdirerek servis yapın.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0