Toros çorbası nasıl yapılır?

İçerisinde bulundurduğu besinler sebebiyle diğer çorba türlerinden ayrılan, hem görüntüsü hem de lezzeti ile birçok kişinin severek tüketeceği Toros çorbasının tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Pratik yapımıyla kolayca pişirebileceğiniz toros çorbasının tarifi haberimizin detaylarında.

Tarif defterinize hem leziz hem de doyurucu farklı bir çorba tarifi eklemek ister misiniz? Anadolu'nun şifa kaynağı olan kaşık kaşık yediren enfes toros çorbası, hem kıvamı hem de lezzetiyle göz dolduruyor. Yöresel bir lezzet olan toros çorbasını kalabalık misafirleriniz için yapabilirsiniz. Peki toros çorbasının içerisinde hangi malzemeler var? Toros çorbası nasıl pişirilir? Toros çorbasının püf noktaları nelerdir?

TOROS ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
1 su bardağı nohut
1 adet soğan
1 adet yumurta
Yarım su bardağından fazla sıcak su
Tuz, karabiber

Köfte suyu için;

2 litre su
1 adet et bulyon

Terbiyesi için;

1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
50 gram tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ

toros çorbası

toros çorbası

YAPILIŞI

Derin bir karıştırma kabının içerisine bulgur, irmik, tuz ve karabiber koyup üzerine yarım su bardağından biraz fazla sıcak su koyup üzerini 1-2 dakika kapalı tutup kabarmasını sağlayın.

Ardından üzerine yumurta akını ve rendelenmiş soğanı ekleyip iyice yoğurun. Hamur haline gelen malzemeyi küçük nohut büyüklüğünde yuvarlayarak köfteler yapın.

Hazırlanan köfteleri iki litre kaynayan suyun içerisine atın. Daha sonra da et suyunu ilave edin.

Köfteler pişene kadar yaklaşık 10 dakika kaynatın. Üzerine haşlanmış nohutları ilave edin 5 dakika daha kaynatın.

Bu sırada terbiyesini hazırlayabilirsiniz. Bir kaba yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyunu koyup çırparak kaynamakta olan köfte suyundan 1 kepçe koyarak yoğurdu inceltip çorbaya yavaş yavaş ekleyip yoğurdun kesilmemesi için karıştırarak ocağın altını kısıp 2-3 dakika daha kaynatıp çorbanın altını kapatın.

Üzerine sos gibi olması için tereyağı ve sıvı yağı tavada kızdırıp, pul biberi ekleyerek hafifi yakın.

Çorbaya ilave ederek, sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

TOROS ÇORBASININ PÜF NOKTALARI NELERDİR?

- Köfte harcınızı güzel bir şekilde yoğurarak birbiri ile özleşmesini sağlamalısınız. Aksi halde dağılma olabilir. Aynı zamanda irmikte köftelerinizi tutacaktır.

- Köftelerinizi yuvarlarken elinize yapışmaması için elinizi sık sık suya batırmalısınız.

- Terbiyeyi çorbaya ilave ederken çorbanızın suyundan 1 kepçe kadar alıp terbiyenizin içerisine koymalı ve alıştırmalısınız. Birisi sıcak diğeri soğuk olduğunda çorbanız kesilebilir.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0