Osmanlı usulü güllaç nasıl yapılır? Osmanlı Mutfağı yöntemiyle güllaç püf noktaları

Osmanlı dönemine ait olan tariflerin hem şifalı hem de lezzetli olduğunu bilmeyen yoktur. Ramazan ayında da sık sık yapılan enfes güllaç tatlısının Osmanlı usulü yöntemini sizlerle paylaşıyoruz. Kıvamı, tadı ve görünümüyle ağızda dağılan enfes Osmanlı usulü güllaç tarifi haberimizin detaylarında.

Ramazan'ın en özel tatlılarından olan Güllaç iftar sofralarını süslemek için sabırsızlıkla bekliyor. Adeta Osmanlı döneminin kuruluş yıllarından itibaren sofralara gelen güllaç, enfes ve sütlü tatlıların en hafiflerindendir. Saray mutfağında yer alan enfes güllaç tatlısının hem pratik hem de en leziz tarifini sizlerle buluşturuyoruz. Siz de Ramazan'da iftar sofralarına kendi ellerinizle Osmanlı usulünce yapılan güllacı taşımak istiyorsanız mutlaka hazırladığımız tarife göz atmalısınız.

güllaç

güllaç

OSMANLI USULÜ GÜLLAÇ TARİFİ:

MALZEMELER

250 gram güllaç
8 su bardağı süt
2. 5 su bardağı şeker
1 kase çekilmiş ceviz
1 çay bardağı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı gülsuyu

Üzeri için;

Antep fıstığı, çilek

En kolay güllaç nasıl yapılır? Güllaç yapmanın püf noktaları neler?İLİŞKİLİ HABEREn kolay güllaç nasıl yapılır? Güllaç yapmanın püf noktaları neler?

güllaç tarifi

güllaç tarifi

YAPILIŞI

İlk önce süt ve şekeri bir kaba koyup ocakta şeker eritin. Eli yakmayacak sıcaklığa gelen süte hindistan cevizi ve gül suyunu ilave edin.

Yuvarlak veya dikdörtgen tepsiye bir yaprak güllaç koyup kepçe yardımı ile süt dökerek ıslatın. 

Bu şekilde güllaçların yarısına kadar devam edin. Orta kısmına gelince bol ceviz serpin ve tekrar kalan güllaç yapraklarını sütle ıslatarak devam edin.

İki saat dinlenmeye bıraktıktan sonra Antep fıstığı ya da çilekle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0