En kolay süzme mercimek çorbası nasıl yapılır? Süzme mercimek çorbası püf noktaları

Çorbaların arasında en çok sevilen ve vazgeçilmez olan mercimeğin lokantalarda ve restoranlarda kullanılan hali süzmedir. Hem yapısı hem de kıvamıyla göz dolduran enfes süzme mercimek çorbasının pratik tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Süzme mercimek çorbası nasıl yapılır? Süzme mercimek çorbasının püf noktaları nelerdir? Öğrenmek için yazımıza göz atabilirsiniz.

Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden birisi olan süzme mercimek çorbası sağlıklı ve zahmetsiz olmasından dolayı da mutfaklarımızda çok fazla tercih ediliyor. Besin değerini patates, soğan ve havucun desteğiyle arttıran mercimek çorbası, sindirim sistemimizin en büyük destekçilerindendir. Ev hanımlarının en çok tercih ettiği çorbalar arasında ilk sırada yer alıyor. Lokantalarda da en yeşil mercimek, süzme mercimek ve kırmızı mercimek gibi çeşitleri tüketiliyor. Yapılışı bakımından oldukça kolay olan mercimek çorbası tarifi için püf noktalara bu başlık altında yer verdik. Aynı zamanda maliyeti de oldukça ucuz olan mercimek çorbası tarifi yapılışı için kollarınızı sıvayabilirsiniz.

Lokanta usulü mercimek çorbası nasıl yapılır? Lokanta usulü mercimek çorbasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERLokanta usulü mercimek çorbası nasıl yapılır? Lokanta usulü mercimek çorbasının püf noktaları

Yapımı basit olan süzme mercimek çorbasının kıvamıyla damaklara eşsiz bir tat bırakıyor. Siz de evde süzme mercimek çorbası pişirmek istiyorsanız hazırladığımız pratik tarifi denemelisiniz.

SÜZME MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

2 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet patates
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
5 su bardağı su
3 su bardağı tavuk suyu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Pul biber
Tuz

Üzeri için;

Nane

Anne usulü mercimek çorbası nasıl yapılır? Anne usulü mercimek çorbasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERAnne usulü mercimek çorbası nasıl yapılır? Anne usulü mercimek çorbasının püf noktaları

süzme mercimek çorbası tarifi

süzme mercimek çorbası tarifi

YAPILIŞI

Öncelikle mercimekleri güzelce bir şekilde yıkayın.

Ardından düdüklü tencereye aktarıp üzerine rendelenmiş soğan,patates, havuç ,sıvı yağ, limon suyu, bulyon, baharatlar, tuz, tavuk suyu ve normal su ilave ederek pişmeye bırakın.

Yaklaşık 10 dakika kadar pişirdikten sonra robottan geçirin.

2 dakika kadar tekrar kaynatılıp üzerini nane ile süsleyip servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

SÜZME MERCİMEK ÇORBASININ PÜF NOKTALARI NELERDİR?

  • - Çorbanızı yaparken tavuk suyu olmazsa olmazlardan değildir. Yok ise kullanmayabilirsiniz. Ancak tavuk suyu çorbanıza hem farklı bir lezzet katacak hemde çorbanızın besin değerlerini yükseltecektir.
  • - Çorbanızı rondodan yada süzgeçten geçirdiğinizde pürüzsüz bir görüntü elde edecektir.
  • - Mercimek çorbanızı beklettiğinizde suyunu çekebilir. Tüketeceğiniz zaman içerisine çok az sıcak su ekleyerek o şekilde tekrardan kaynatabilirsiniz.
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0