En kolay cheesecake nasıl yapılır? Tam ölçülü ve çatlamayan cheesecake tarifi

Son yıllarda ülkemizin en çok tüketilen tatlıları arasında yer alan cheesecake hem marketler de hem de kafelerde de satışı yapılıyor. Ancak Cheesecake evde yapıldığında hem kıvamı daha güzel oluyor, hem de daha sağlıklı. Peki evde Cheesecake nasıl yapılır? Evde Cheesecake yapmanın püf noktaları nelerdir? Tüm bu soruların yanıtını haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

Kelime anlamı  “peynirli kek” olan  Cheesecake,  dünya mutfağı için yeni bir lezzet değildir. Cheesecake’ler, yapımında kullanılan malzemelere ve üzerine dökülen soslara göre de oldukça farklılık gösterir ama değiştirilemeyecek tek bir malzeme vardır, o da peynirdir. Bununla birlikte kullanıldıkları ülkelere göre peynirler de farklılık gösterirler. New York stilinde genelde krem peynir, özellikle de Philadelphia marka krem peynir kullanılırken; İtalyan stilinde daha çok ricotta peyniri kullanılır. Almanlar ise quark peynirini tercih ederler. Ülkemizde de severek tüketilmeye başlanan Cheesecake labne peyniri ile yapılıyor. Yapımı sanıldığından kolay olan yalnızca özen gerektiren bu tatlı, hem çay saatlerine çok yakışıyor hem buzdolabında mutlaka olması gerekenler arasında. Peki Cheesecake pratik nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir?

En kolay San Sebastian cheesecake nasıl yapılır? San Sebastian cheesecake püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay San Sebastian cheesecake nasıl yapılır? San Sebastian cheesecake püf noktaları

Cheesecake püf noktaları nelerdir

Cheesecake püf noktaları nelerdir

Japon Cheesecake nedir ve Japon Cheesecake nasıl yapılır? Japon usulü kabarık cheesecake tarifiİLİŞKİLİ HABERJapon Cheesecake nedir ve Japon Cheesecake nasıl yapılır? Japon usulü kabarık cheesecake tarifi

CHEESECAKE TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram labne peyniri
1 paket krema
1,5 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
4 adet yumurta ve 1 yumurtanın sarısı
1 paket vanilya

Alt taban için;

2 paket burçak bisküvi
100 gram eritilmiş tereyağı
1 su bardağı toz gibi çekilmiş fındık
Yarım çay bardağından biraz az süt

Üzerinin sosu için;

250 gram frambuaz
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı su
1 paket vanilya

En kolay limonlu Cheesecake nasıl yapılır? Muhteşem Cheesecake tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay limonlu Cheesecake nasıl yapılır? Muhteşem Cheesecake tarifi

pratik cheesecake

pratik cheesecake

YAPILIŞI

Öncelikle alt tabanını hazırlayarak tarife başlayın. Bisküvileri ve fındığı rondoda un gibi olana kadar güzelce çekin.

Ardından tereyağını eritip, sütü yavaş yavaş ilave ederek alt tabanı hazır hale getirin.

Sosunu hazırlayabilirsiniz; frambuaza şekeri ve suyu ilave edip dolapta bir saat bekletin. Ocağa alıp bir çay bardağı soğuk suyla mısır nişastasını eritip içine ilave ederek kaynatmaya başlayın.

Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Sonrasında hemen vanilyasını ilave ederek, ılık hale gelene kadar kabuk tutmaması için hafif karıştırın. Soğuması için kenara alabilirsiniz.

Cheesecake nasıl pişer

Cheesecake nasıl pişer

Kelepçeli kek kalıbının en altını güzelce yağlayın. En alt tabanı için hazırlanan  harcı eşit bir tabaka olacak şekilde yayın. Buzdolabına koyun.

Orta kısmı için labne peynirini bir kabın içerisine alıp 3 dakika kadar çırpıcı ile karıştırın. Kremayı da aynı şekilde ayrı bir kapta hafif katılaşana kadar çırpıp 2 sinide aynı kabın içine alıp içine şekeri ilave ederek karıştırın.

Yumurtaları da tek tek ilave edip yaklaşık 5 dakika çırpmaya devam edin. En son unu ve vanilyasını ilave edip dolaptaki harcı çıkarıp üzerine dökün.

Bu arada dökmeden önce kalıbın kenarını folyo ile sarın. Böylelikle uzun süre fırında kaldığı için kenarları yanmamış oluyor.

Kalıba hafifçe vurup içindeki hava kabarcıklarının dışarı çıkmasını sağlayıp önceden ısıtılmış fırında ilk 10 dakika 200 derecede, 10 dakika sonra 160 derecelik fırında pişirin.

Fırının kapağını 1 saat kadar hiç açmayın.Fırının içine mutlaka ısıya dayanıklı su dolu orta büyüklükte bir kap koyun.

Kapağı açtığınızda Cheesecake hafif sallayın. Eğer oynamıyorsa fırını kapatıp kapağını biraz aralayıp ılınmaya bırakıyoruz.

Ilındıktan sonra fırından çıkarıp 1 saat kadar soğuduktan sonra hazırladığımız sosu üzerine dökün. 

Dolapta 1 gece dinlendirip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Cheesecake nedir?

Cheesecake nedir?

CHEESECAKE YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

  • Cheesecake yaparken kullanacağınız malzemelerin tamamının oda sıcaklığında olması gerekir. Malzemelerinizi cheesecake üzerinde çalışmaya başlamadan en az 2 saat önce buzdolabından çıkarıp tezgahın üzerinde ısınmalarını bekleyin. Böylece malzemeleriniz daha kolay karışır ve uzun süre çırpmanıza gerek kalmaz.
     
  • Cheesecake yaparken uzun süre çırpmak en büyük hatalardan biridir zira çok fazla çırpılan cheesecake dolgusunun içinde hava kabarcıkları oluşur. Bu da cheesecake’inizin pişme aşamasında üzerinde çatlaklar oluşmasına neden olur.

Cheesecake nerede yaenir?

Cheesecake nerede yaenir?

  • Cheesecake’inizi yerli tariflere göre yapıyorsanız belirtilen ölçüleri birebir takip etmediğiniz takdirde kıvam ve lezzet sorunu yaşayabilirsiniz. Eğer yabancı tariflerden faydalanacaksanız o durumda işiniz biraz daha zorlaşabilir. Çünkü listede belirtilen malzemelerin tamamını Türkiye’de bulamayabilirsiniz.
     
  • Cheesecake’i pişirme aşamasına geldiğinizde fırınınızı mutlaka önceden ısıtın. Kalıbı su dolu bir tepsinin içinde fırına vermelisiniz. Tepsinin içindeki su fırının içinde buhar yaparak kekinizin kurumasını ve çatlamasını önler.
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0