Serinleten soğuk çorba nasıl yapılır? Yazın içebileceğiniz soğuk çorba tarifi

Sıcak yaz aylarında çok fazla tercih edilmeyen çorbaları raflara kaldırmakla birlikte gözler hep soğuk içecekler arar. sizler için hazırladığımız bu soğuk çorba tarifi ise damakları lezzetlendirmeye hazır. İşte daha hiç tatmayanların kaşık kaşık içeceği bu soğuk çorba sizin de favoriniz olacak. Peki serinleten soğuk çorba nasıl yapılır? Tarifi bugünkü yazımızda..

Çorba, yemeklerden önce mideyi rahatlatarak güzel bir başlangıç yapmanızı sağlar. Sadece kış ayları içi değil, yaz aylarında da tüketilen çorbalar, soğuk bir şekilde de servis edilebilir. Sıcak yaz günlerinin kurtarıcısı olacak adeta bayıla bayıla tüketeceğiniz enfes bir yaz çorbasının tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Yoğurt, taze yeşillikler, zeytinyağı, haşlanmış bulgur ve buz gibi soğuk su ile yapılan tarif için yazımıza göz atın.

Ferahlatan naneli ayran nasıl yapılır? 3 dakikada naneli ayranın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERFerahlatan naneli ayran nasıl yapılır? 3 dakikada naneli ayranın püf noktaları

SERİNLETEN SOĞUK ÇORBA

SERİNLETEN SOĞUK ÇORBA

SERİNLETEN SOĞUK ÇORBA TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram yoğurt
4 su bardağı soğuk su
3 adet orta boy salatalık
4 yemek kaşığı haşlanmış ince bulgur
2 yemek kaşığı haşlanmış mısır
Yarım demet dereotu
1/4 demet maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı tuz

Servisi için;

1 adet küçük boy turp

yaz için çorba tarifi

yaz için çorba tarifi

Susurluk ayranı nasıl yapılır? En kolay susurluk ayranı tarifiİLİŞKİLİ HABERSusurluk ayranı nasıl yapılır? En kolay susurluk ayranı tarifi

YAPILIŞI

Öncelikle sebzeleri bol suyun içerisinde yıkayarak salatalıkları alaca şekilde doyun. Ardından küçük küpler halinde doğrayın. Maydanoz ve dere otlarını da ince ince kıyın.

Daha sonra yoğurdu geniş bir kaseye alın, soğuk ile yavaş yavaş kıvamını açın.

Pürüzsüz olan yoğurt koyu bir ayran kıvamına geldiğinde doğranmış salatalık, kıyılmış yeşillikler, haşlanmış ince bulgur, haşlanmış mısır, zeytinyağı ve tuz ilavesiyle karıştırın.

Servis kaselerine aldığınız soğuk çorbaları üzerine küp şeklinde doğranmış turpları ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Herkesin hazır zannedeceği krokanlı tel kadayıf nasıl yapılır? Krokanlı tel kadayıf tarifi!

İLİŞKİLİ HABER

Herkesin hazır zannedeceği krokanlı tel kadayıf nasıl yapılır? Krokanlı tel kadayıf tarifi!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0