En kolay karamel nasıl yapılır? Karamel yapmanın püf noktaları! Donmadan karamel yapımı

Pek çok tatlıda kullanılan ve çok sevilen karameli evde kendiniz yaparak kullanmak ister misiniz? Özellikle Trileçe gibi tatlıları evde yaparken ihtiyacımız olan karamel yapmanın pratik tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Enfes karamel nasıl yapıl yapılır? Tarifi bugünkü yazımızda...

Karamel, şekerin yavaşça ısıtılması sonucu eriyerek moleküllerinde ortaya çıkan değişiklik sonucu kahverengi bir renk alması ve güzel bir lezzet kazanması yoluyla yapılan yiyecektir. Şekerin karamele dönüşmesi genellikle 170 °C civarında olur.İçindeki maddelerin birbiriyle oranına bağlı olarak yumuşak ya da katı olabilir. Sert ya da yapışkan olabilir. Şekere eklenen glikoz topaklanmayı önler. Ayrıca yoğunlaşmayı da glikoz sağlar. Tatlı olarak yenen karamelaya katılan süt hem tat verir, hem de şekerin yumuşak ve çiğnenebilir bir kıvam almasını sağlar. Türk mutfağındaki bazı tatlıların içerisine eklenen karameli evde kendi ellerinizle pişirmeye ne dersiniz? 

karamel tarifi

karamel tarifi

En kolay krem karamel tatlısı nasıl yapılır? Krem karamel tatlısının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay krem karamel tatlısı nasıl yapılır? Krem karamel tatlısının püf noktaları

Karamel yaparken ilk olarak dikkat etmeniz gereken şey kullanacağınız tavaya da tencerenin yanmaz yapışmaz ve kalın tabanlı olmasıdır. Öncelikle şekerinizi bu pişirmek için bu gerece aktarın ve hemen karamel yapımına başlayın. Karamel sosu yapacağınız ocak en kısık ateşte olmalı ve şeker en fazla 10 - 15 saniye kadar ısıya maruz kaldıktan sonra içerisine su ilave edilmeli. Burada dikkat etmeniz gereken konu tarifteki miktardan ne daha az ne daha fazla su kullanmak.

kolay karamel tarifi

kolay karamel tarifi

Şekerin içerisinde bulunduğu tavayı kısık ateşte hafif hafif hareket ettirerek içerisindeki şekeri eritmeye başlayın, fakat kesinlikle şekeri karıştırmayın. Zaten tavayı hareket ettirdiğiniz sürece kenardan şekerin erimeye başladığını göreceksiniz. Şeker erimeye başladığı aşamada bir spatula yardımıyla karıştırmaya başlayabilirsiniz.

EVDE KARAMEL TARİFİ:

MALZEMELER

1,5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım paket sıvı krema
4 damla limon suyu 

evde karamel nasıl yapılır

evde karamel nasıl yapılır

YAPILIŞI

Toz şeker, su ve taze sıkılmış limon suyunu bir tavanın içine alın ve ocağın üzerinde pişirmeye başlayın. 

Şeker karamelize olmaya başladığında içine tereyağını katarak erimesini sağlayın. 

Tereyağını erittikten sonra içine krema koyarak hızlıca karıştırın. 

Karamel, pişmeye başlayınca ocaktan alıp kullanmaya başlayabilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0