Nişastalı çatlak kurabiye tarifi

Çayın yanında isterseniz kahveyle beraber enfes bir kurabiye pişirmeye ne dersiniz? Yapımı kolay lan kurabiyeler misafirler geldiğinde de muhteşem oluyor. Üzeri çatlak, tadı damaklarda kalacak olan enfes nişastalı çatlak kurabiye kıyır kıyır olmasıyla kendine hayran bırakıyor. Peki nişastalı çatlak kurabiye nasıl yapılır?

Yapılışının kolaylığı, görüntüsünün muhteşemliği ve tadının lezzeti ile sınırları zorlayan çatlak kurabiye, çayınızın yanında afiyetle tüketebileceğiniz ağızda dağılan nefis bir kurabiye tarifidir. Tadıyla ve rengiyle damak zevkinize yeni bir lezzet katacak olan nişastalı çatlak kurabiyenin enfes tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Ağızda dağılıp kaybolan, görüntüsü çatlak ve lezzetli olan bu kurabiyeyi bir kez tadına bakanların vazgeçilmezi olacak.

NİŞASTALI ÇATLAK KURABİYE TARİFİ:

MALZEMELER

1 paket tereyağı veya margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağı
2 adet yumurta
2 su bardağı un
4 su bardağı nişasta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Nişasta ve un 

çatlak kurabiye tarifi

çatlak kurabiye tarifi

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri derin bir kabın içerisinde karıştırın ve yoğurun.

Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

170 derece fırında çatlayana kadar kurabiyeleri pişirin.

Soğuduğunda servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Glayöl çiçeğine nasıl bakılır?

İLİŞKİLİ HABER

Glayöl çiçeğine nasıl bakılır?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0