En kolay tavuk şiş nasıl yapılır? Fırında tavuk şiş yapmanın püf noktaları

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan tavuk şiş evde kolayca yapabileceğiniz enfes bir yemek. Yanında pilavla servis edebileceğiniz tavuk şiş pratik olmasıyla da sadece 5 dakikanızı alacak türden. Fırında tavuk şiş nasıl yapılır? Tavuk şiş yapmanın püf noktaları nelerdir? öğrenmek için yazımıza göz atabilirsiniz.

Şiş tavuk veya tavuk şiş, Osmanlı mutfağı aracılığıyla Yakın Doğu'ya yayılmış bir yemektir. Azerbaycan, Ermenistan, İsrail, Irak, Lübnan, Mısır, Suriye ve Ürdün'de tüketilmektedir. İran'da ise cüce kebabı isimli bir benzeri yapılmaktadır. Tıpkı dışarıda yediğiniz lezzette bir tavuk pişirmek istiyorsanız sırrı sos ve marine edilmesinde. Hem pratik hem lezzetli bir akşam yemeği için yanına pilav ya da makarna ile enfes olacak bir tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Tam kıvamında muhteşem bir tavuk şiş hazırlamak istiyorsanız mutlaka hazırladığımız bu tarife göz atın. Yapımı çok kolay olan tavuk şiş, misafirlerinize hazırlayabileceğiniz sunumu oldukça şık bir yemektir. Peki evde fırın kullanarak enfes bir tavuk şiş nasıl hazırlanır?

  • Tavuk etlerinizi ne kadar çok marine ederseniz o kadar lezzetli olacaktır.
     
  • Izgaranız yok ise tavuk şişlerinizi tavada da kolay bir şekilde yapabilirsiniz.
     
  •  Tavuk şişleriniz gibi domates, patlıcan, biber gibi sebzeleri şişe dizip pişirdiğiniz sebzelerle menünüzü zenginleştirebilirsiniz.
     

FIRINDA TAVUK ŞİŞ

FIRINDA TAVUK ŞİŞ

FIRINDA TAVUK ŞİŞ TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilogram kemiksiz göğüs eti ya da pirzola

Marine için;

3 yemek kaşığı yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ
5 diş sarımsak
tuz
kekik
pul biber
1 yemek kaşığı salça
kimyon

tavuk şiş tarifi

tavuk şiş tarifi

YAPILIŞI

Geniş bir kabın içerisine marine malzemelerini alarak güzelce karıştırın.

Daha sonra etlerini doğrayıp hazırladığınız sosun içine boşaltın ve güzelce karıştırın.

İki saat kadar buzdolabında dinlenmesi için bekletin.

Hazır hala gelen tavukları güzelce şişe dizip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Arada çevirerek 180 derecede pişirin.

Afiyet olsun...

evde tavuk şiş tarifi

evde tavuk şiş tarifi

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0