Evde pratik et bulyon nasıl yapılır? En kolay bulyon tarifi

Yemeklerin içerisinde kullanacağınız et bulyonu kendi ellerinizle pratik bir şekilde hazırlamaya ne dersiniz? Tamamen sağlıklı ve içerisinde katkı maddesi olmadan yapabileceğiniz et bulyonun püf noktaları ve kolay yapımını haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

Bulyonlar özellikle pilav gibi yemeklerin olmazsa olmazları arasındadır. İçerisine koyuldukları yemeklere ayrı bir lezzet katan bulyon, aynı zamanda sağlık açısından faydalıdır.  Ancak dışarıdan alınan hazır bulyonların içinde bir takım katkı maddeleri bulunur. Bu katkı maddeleri vücuda şifadan çok birbirinden farklı sağlık sorunlarına yol açabilir. Sizler de dışarıdan bulyon satın almak istemiyorsanız mutlaka kendi bulyonlarınızı evde yapmalısınız. Bol vitaminli ve yemeklere adeta lezzet katacak olan et bulyonun tarifine yazımızdan ulaşabilirsiniz.

En kolay et suyu çorbası nasıl yapılır? Et suyundan şifalı çorbaİLİŞKİLİ HABEREn kolay et suyu çorbası nasıl yapılır? Et suyundan şifalı çorba

ET BULYON TARİFİ:

MALZEMELER

Bir adet orta büyüklükte dana kemiği
Bir tatlı kaşığı tuz
Yarım limon suyu 
Bir adet havuç
Bir adet soğan 
3 adet defne yaprağı 
Bir tutam tane karabiber 
Bir litre sıcak su 

et bulyon tarifi

et bulyon tarifi

Şırdan nedir? Şırdan hayvanın neresidir? Şırdan dolması nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERŞırdan nedir? Şırdan hayvanın neresidir? Şırdan dolması nasıl yapılır?

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri düdüklü tencerenin içine koyun. 

Son olarak suyu ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve ocağın üzerine koyun. 

Malzemeler tamamen piştiğinde ocaktan alın. 

Tencerenin kapağını dikkatlice açın ve süzgeç yardımı ile oluşan et suyunu süzün. 

Süzme işleminden sonra ortaya çıkan suyu buz kalıplarına ya da plastik bardakların içine doldurun. 

İşte her zaman kullanabileceğiniz bulyonlarınız hazır.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0