Evde üzüm pekmezi nasıl yapılır ve üzüm pekmezinin faydaları neler? Pekmezin püf noktaları

Kahvaltıda tüketilmesinin yanı sıra demir yapıcı özelliği yüzünden dolayı uzman doktorların önerdiği üzüm pekmezini hazır almak yerine siz kendi ellerinizle yapabilirsiniz. Evde yapacağınız üzüm pekmezi bildiğiniz tüm pekmezleri unutturacak. Peki evde üzüm pekmezi nasıl yapılır? Birlikte inceleyelim...

Özellikle kış aylarında çok fazla görülen öksürük, soğuk algınlığı gibi göğüs hastalıklarına oldukça iyi gelen pekmez, birçok meyveden yapılıyor. Uzmanların her sabah bir yemek kaşığı tüketilmesini önerdiği pekmez, binbir derdin devası. Anadolu'da her yaz sonunda yapılan pekmezler arasında özellikle doğal şekeri fazla olan üzüm, pekmez için en ideal besindir. Üzüm pekmezinin kan yapıcı özelliğinden, enfeksiyon riskini önlemeye kadar sağlık açısından birçok faydası bulunuyor. Kahvaltıda tahin pekmezi ile karıştırılan üzüm pekmezi bir de doğal olduğunda damak çatlatan bir tarif haline geliyor. 

Keçiboynuzu pekmezi evde nasıl yapılır? En kolay keçiboynuzu pekmezi yapmanın yollarıİLİŞKİLİ HABERKeçiboynuzu pekmezi evde nasıl yapılır? En kolay keçiboynuzu pekmezi yapmanın yolları

ÜZÜM PEKMEZİNİN FAYDALARI

  • Üzüm pekmezi; öncelikli olarak faydalı bir enerji ve karbonhidat kaynağıdır. Metobolizma için gerekli günlük kalsiyum, potasyum, magnezyum ve demir gereksinimlerinin büyük bir kısmını karşılar.
  • Üzüm pekmezini şöyle de değerlendirebiliriz; üzüm pekmezinin yaklaşık olarak 200 gramı kalori bakımından 1150 gram süte, 350 gram kırmızı ete ve 300 gram beyaz ekmeğe eş seviyededir.
  • Üzüm pekmezi kalp rahatsızlıkları riskini azaltır, kanser riskini de minimuma indirir. Cilt sorunları da vatandaşların en çok şikayet ettiği problemler arasında gösterilir.
  • Üzüm pekmezi; alkol, sigara ve güneş ışınlarının yaratmış olduğu cilt sorunlarını da engeller. Düzenli olarak her sabah 2 çorba kaşığı içilmesi halinde insan vücudu için gerekli ve oldukça önemli olan 80 mg kalsiyum, 2 mg demir ile 56 kcsal kadar enerji ihtiyacına denk gelmektedir.

Dut pekmezi nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir? Evde dut pekmezi yapımıİLİŞKİLİ HABERDut pekmezi nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir? Evde dut pekmezi yapımı

ÜZÜM PEKMEZİ TARİFİ:

MALZEMELER

Üzüm
1 avuç beyaz toprak

Pekmez toprağının içindeki bilinmeyen gerçek! Pekmez toprağı nedir ve ne işe yarar? İLİŞKİLİ HABERPekmez toprağının içindeki bilinmeyen gerçek! Pekmez toprağı nedir ve ne işe yarar?

pekmez

pekmez

YAPILIŞI

Pekmezi yapmaya başlamadan önce üzümleri güzelce yıkayın.Bez torbanın içerisine koyarak iyice ezin.

Çıkan suyu derin bir tencerenin içerisinde iki taşım kadar kaynatın.

Bir kabın içerisine pekmez toprağını koyarak yayın.

Üzerine kaynamış üzüm suyunu dökün. Karıştırdıktan sonra üzerini örtü ile kapatıp 24 saat dinlendirin. Bu aşamadan sonra leğenin üzerini kapatıp posasının toprağın üzerine çökmesini bekleyin.

pekmez

pekmez

Bu aşamadan sonra iki kez tülbent ile süzün. 

Dibine çökmüş olan şırayı üzerinden üzerinden yavaşça alıp sakın dibine kadar batırmayın.

Çıkan pekmezi güzelce kaynatın. 

Kaynamaya başladığı zaman üzerinde bir köpük birikecek bunu süzgü yardımıyla alın ve kaynamaya bırakın.

Koyulaşınca kavanozlara alın kapağını güzelce sıkıp ters çevirin. 

Üzerine battaniye örtüp 1 gece beklettikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Afiye olsun....

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

dilek alptekin 4 yıl önce

pekmezin içine konan beyaz toprak insan sağliğina zararlımı

Toplam 1 beğeni