Hamsi çorbası nedir ve hamsi çorbası nasıl yapılır? En kolay hamsi çorbası

Çocukların kemik gelişimi ve bağışıklıklarının güçlenmesi için oldukça faydalı bir çorba hazırlamaya ne dersiniz? Tadı enfes ve damaklarda kalacak olan hamsi çorbası, son günlerin en çok merak edilen tarifleri arasında. Peki hamsi çorbası nasıl yapılır? Gelin birlikte öğrenelim...

Hamsi balığı, Türk sofrasının vazgeçilmez balık türüdür. Karadeniz mutfağının temsilcisi olan hamsinin pilavı, tatlısı, çorbası ve daha birçok yemeği yapılmaktadır. Karadeniz ve Marmara’nın en sık görülen ve severek tüketilen balığıdır. 1970 yılından itibaren Ekim ayının ikinci haftasında balıkçıların "gırgır" adı verilen çevirme ağlarıyla toplanılan hamsi balığı, Engraulidae familyasına aittir. Küçük gövdeleriyle, parlak renkleriyle ve muhteşem lezzetiyle, özellikle Karadeniz mutfağında sık sık pişirilen bu balık, ciddi anlamda bir protein deposudur. Hazmı kolay olduğundan içeriğindeki fosfor ve Omega 3 hemen vücuda etkileri gösterir. Bağışıklığı güçlendirir. Omega-3 yağ asidi sayesinde sinir hücrelerini yeniler unutkanlıktan strese kadar birçok hastalığı engeller. Tüm faydalarını görebilmek için balığı mutlaka taze olarak tüketmelisiniz. Hamsi balığıyla muhteşem lezzetler hazırlayabilirsiniz. Örneğin şifa dolu bir kase çorba. Hamsi balığından yapılan çorba tarifini öğrenmek için yazımıza göz atın.

Hamsi en kolay nasıl ayıklanır? Hamsi temizlemenin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERHamsi en kolay nasıl ayıklanır? Hamsi temizlemenin püf noktaları

hamsi çorbası tarifi

hamsi çorbası tarifi

HAMSİ ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

200 gram hamsi
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
1 küçük dilim kereviz
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber (İsteğe bağlı)
1/5 limon suyu
1, 5 litre su
1 kaşık tereyağı
1 kaşık sıvı yağ
1, 5 kaşık un

En kolay balık çorbası nasıl yapılır? Evde balık çorbası yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay balık çorbası nasıl yapılır? Evde balık çorbası yapmanın püf noktaları

hamsi çorbası tarifi

hamsi çorbası tarifi

YAPILIŞI

Hamsinin kılçıklarını güzelce temizleyin. Daha sonra sebzeleri bol suyun içerisinde yıkayıp, küçük küçük doğrayın.

Derin bir tencereye suyu koyup, balık sebzeleri kaynatın. 25 dakika sonra çorbanın suyunu süzüp, aynı tencerede tereyağını eritin.

İçerisine unu ekleyerek kavurun. Koyu bir renk alana kadar kavurduktan sonra kenarda bıraktığımız çorbanın suyunu ekleyerek güzelce karıştırın.

Kıvama geldikten sonra balıkları, küçük doğradınız sebzeleri, baharatları ve limon suyunu ilave edip, 10 dakika daha kaynatın.

Güzelce piştikten sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0