En kolay şinitzel nasıl yapılır? Evde tavuk şinitzel yapmanın püf noktaları

Dışarıda severek yediğimiz tavuk şinitzel, evde de kolayca yapılabilir. Özellikle çocukların çok seveceği şinitzel, sosu ve kıvamıyla yanında sadece patatesle bir akşam yemeği olabilir. Siz de evde enfes bir şinitzel hazırlamak istiyorsanız mutlaka tarifimizi denemelisiniz.

Tavuk şinitzel,oklava ya da bir bıçak kulpuyla inceltilmiş kemiksiz bir et parçasıdır. Tokmak etin içindeki lifleri parçalayarak daha yumuşak hale getirmesiyle kolayca pişen bu tarif, pratik yapımıyla da çok fazla zamanınızı almaz. Tavuk göğüs etinden yapılan şinitzel, özel sosuyla lezzetleniyor. Dışı çıtır çıtır olan şinitzeli yanında patates kızartması ya da hafif bir salata ile servis edebilirsiniz. Peki dışarıda severek yediğimiz şinitzel evde nasıl yapılır? Gelin birlikte öğrenelim...

Una buladığınız şinitzellerin fazla ununu silkeledikten sonra çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulayın. Hazırladığınız şinitzelleri kızgın ve derin yağda kızartırsanız fazla yağ içmeden, dış kaplaması çıtır çıtır olarak tüketebilirsiniz.

 

Hazır nugget nasıl pişirilir? Dondurulmuş nugget kızartma tarifiİLİŞKİLİ HABERHazır nugget nasıl pişirilir? Dondurulmuş nugget kızartma tarifi

tavuk şinitzel

tavuk şinitzel

ŞİNİTZEL TARİFİ:

MALZEMELER

4 tane tavuk göğsü
2 tane yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz

Kızartmak için;

Sıvı yağ

şinitzel tarifi

şinitzel tarifi

YAPILIŞI

Tavuk göğsünü istediğiniz boyutlarda ince ince keserek bıçağın arka kısmı ile hafif vurarak inceltin.

Daha sonra bir kasede yumurtayı 4 yemek kaşığı suyla çırpın.

Ayrı bir kasede un ve baharatları karıştırın.

Tavuk etlerini ilk önce çırptığımız yumurtaya daha sonrada unlu karışıma bulayıp bir tabağa dizin.

Kızgın yağda iyice kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Et ve süt ürünlerinde büyük tehlike! Dana veremi nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Et ve süt ürünlerinde büyük tehlike! Dana veremi nedir?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0