En kolay kaşık helvası nasıl yapılır? Kaşık helvasının püf noktaları

Tatlılar arasında en çok un helvası sevenlere müjde! Tadı adeta hayran bıraktıran çay ve kahve saatlerinin vazgeçilmezi olacak kaşık helvasını sizlerle tanıştırıyoruz. Kastamonu yöresinin en meşhur tatlılarından olan kaşık helvası adını şeklinden alıyor. Sizlerde kaşık helvasını hemen evinizde denemek istiyorsanız tarifine yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Helva, Osmanlı döneminden beri Türk mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer alır. Özenle hazırlanan helvalar kan şekerini düzenlerken misafirlerinize sunabileceğiniz nefis tatlılar arasındadır. Helvanın ülkemizde birçok farklı ülkede birçok çeşidi vardır. En meşhur olanı ise un ve irmik helvasıdır. Özellikle kandillerde ve mevlidlerde yapılan bu helvaların arasına bir yenisini daha eklemek ister misiniz. İlk başta un helvasına benzeyen ancak lezzeti un helvasına göre daha farklı olan kaşık helvasını bir kez denediğinizde sizlerde çok seveceksiniz.

Un helvası nasıl yapılır? En kolay un helvası tarifiİLİŞKİLİ HABERUn helvası nasıl yapılır? En kolay un helvası tarifi

KAŞIK HELVASI TARİFİ:

MALZEMELER

250 gram tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
4 su bardağı un
1 bardak pudra şekeri

Helva-i Hakani nasıl yapılır? MasterChef Helva-i Hakani tarifi nedir?İLİŞKİLİ HABERHelva-i Hakani nasıl yapılır? MasterChef Helva-i Hakani tarifi nedir?

YAPILIŞI

Tereyağı ve sıvı yağı tavaya alıp kızmasını sağlayın.

Daha sonra üzerine unu koşarak kavurun.

10 dakika kadar topaklanan sonrasında normale dönen unun renginin dönmesini sağlayın.

Yaklaşık 30 dakika boyunca kavurduktan sonra ocaktan alıp pudra şekerini ekleyin.

Hızlıca karıştırdıktan sonra sıcakken bir yemek kaşığı yardımıyla, kaşığın içine biraz alıp avuç içinizle sıkıca bastırın.

Dizerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0