Havuç çorbası nasıl yapılır? En kolay kremalı havuç çorbası tarifi

Kış kapıyı araladı ve mutfaklarımızda sıcak çorbalar kaynamaya başladı. Hepimiz farklı çorba tarifleri aramaya başladık. Havuç çorbası ise bu tarifler arasında en sık tercih edilen oldu. Peki havuç çorbası nasıl yapılır? İşte en kolay kremalı havuç çorbası tarifi

Havuç, genellikle göz sağlığına olan yararları ile bilinen, büyük-küçük her yaştan kişinin severek tükettiği bir sebzedir. Anadolu'nun farklı bölgelerinde çok değişik isimlerle tanınan havucun mor ve siyah gibi çeşitleri de bulunmaktadır. Ülkemizde çoğunlukla turuncu renk olanı tüketilen havuç, çok sayıda hastalık için mucizevi bir sebzedir. Asya kökenli bir bitki olduğundan  A vitamini kaynağıdır.

Göz sağlığı için gerekli olan A vitamini ihtiyacını karşılamak için özellikle çocuk yaştan itibaren, sık sık havuç yenmesi önerilmektedir. İçeriğindeki beta karoten sayesinde kanseri önlemede oldukça önemli rol oynadığı düşünülmektedir. Yapılan araştırmalarda özellikle prostat kanserine karşı korucuyu olduğu anlaşılmıştır. Sizde havucu sofralarınıza farklı farklı getirmek istiyorsanız lezzetli mi lezzetli çorbasını kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Terbiyeli sebze çorbası nasıl yapılır? Sebze çorbasının terbiyeli tarifiİLİŞKİLİ HABERTerbiyeli sebze çorbası nasıl yapılır? Sebze çorbasının terbiyeli tarifi

KREMALI HAVUÇ ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet havuç
5 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı un
1/5 su bardağı süt
5 su bardağı su
Tuz
Karabiber

havuç çorbası

havuç çorbası

YAPILIŞI

Havuçları rendeleyip zeytinyağı ile tavada soteleyin.

Daha sonra havuçlar yumuşadıkça unu ilave ederek karıştırın.

5 dakika sonra ılınmış su ve sütü ekleyin.

İyi karıştırdıktan sonra baharatları ekleyerek bir taşım kaynatın.

Ocaktan alıp blenderdan geçirin. Tencereyi tekrar ocağa alıp 5 dakika daha kaynatın.

En sonra üzerine bir kaşık krema ve bir çay kaşığı kekik koyarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0