Nefis İran pilavı nasıl yapılır?

Sıradan pilavlardan sıkılanlar ve farklı pilav tarifleri denemek isteyenler bu enfes lezzeti mutlaka denemeli. Bu akşam sofrada farklı tariflerle yemeği şenlendirmek isteyenler için nefis İran pilavının tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Hem pratik hem de lezzetli İran pilavının tarifi yazımızda.

İran mutfağı, İran'ın yemek geleneklerini oluşturuyor. Orta Asya mutfağının en özel esintilerini taşıyan ve kendine özgü lezzetleri barındıran İran mutfağının ne meşhur lezzeti olan bir pilav tarifini sizlerin beğenisine sunduk. Her yemekte pilav bulunan İran'da İran pilavı en sık karşılaşılan lezzetlerden biri. Basmati pirinç, safran ve tuz ile yapılan İran pilavı muhteşem bir lezzet vadediyor ve sofralarda her yemeğe eşlik ediyor. Safran'ın mis gibi kokusuyla sofralarınızı süslemek için mutlaka bu tarifi denemelisiniz.

İRAN PİLAVI TARİFİ:

MALZEMELER

3-4 su bardağı pirinci
1 tutam safran
1-2 adet soyulup temizlenmiş patates
2 kaşık tereyağı 
3-4 su bardağı su
Bir avuç kadar susam
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
İsteğe bağlı diğer baharat çeşitleri

iran pilavı nasıl yapılır

iran pilavı nasıl yapılır

YAPILIŞI

İlk önce safranı dövün ve iyice ufalanmasını sağlayın. 

Dövülen safranı bir bardak suyun içine koyun ve demlenmesini sağlayın. 

Pirinçleri bir kabın içinde yıkayın ve az bir suda içine tuz atarak haşlayın. 

Daha sonra patatesleri halkalar halinde doğrayın ve kızartın. Patatesler kızarırken üstlerine susam ekleyin. 

Suyun içinde beklettiğiniz pirinçleri ve tereyağını kullanarak sade bir pilav hazırlayın. 

Tencerenin içine patatesleri dizin. Üzerine hazırladığınız pilavı koyun. En üste ise suyun içindeki safranı ekleyin ve bir miktar daha su ekleyerek pişirin. 

Pişen pilavı servis tabağına alıp servis edin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0