Pratik dövme pilavı nasıl yapılır?

Kahramanmaraş'tan Mersin'e kadar uzanan efsanevi bir lezzetin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Kendine has tadı tereyağının katkısıyla lezzetlenen dövme pilavı tek başına bile ana yemek olarak servis edilebiliyor. Bulgur pilavının tadına yakın olan dövme pilavı vücuda fayda sağlıyor. Peki dövme pilavı nasıl yapılır?

Dövme pilavı, içerisinde aşurelik buğday ve nohudun bulunduğu bir Anadalu yemeğidir. Aşurelik buğdaya dövme ismi verilir. Dilerseniz nohutlu, dilerseniz haşlanmış tavuk ya da kuzu etli bir şekilde yapabileceğiniz dövme pilavı, büyük bir tepsinin ortasına boşaltılıp yöresel sofralarda ortadan yenir. Besleyici ve doyuruculuğuyla buğday (dövme), geleneksel mutfağımızın baş tacı. B12 bakımından oldukça zengin olan bir lezzet hazırlamak isterseniz mutlaka hazırladığımız tarifi denemelisiniz. 

DÖVME PİLAVI TARİFİ:

MALZEMELER

2 su bardağı dövme
6 su bardağı su
6 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
1 su bardağı nohut 

dövme pilavı tarifi

dövme pilavı tarifi

YAPILIŞI

Dövmeleri bol suyun içerisinde güzelce yıkayın. Daha sonra tencereye alıp, üstüne suyu ekleyin.

Suyunu çekene kadar ağzını kapatıp, pişirin.

Suyunu çekmeye yakın bir su bardağı haşlanmış nohudu ilave edin.

Tam piştiğinde altını kapatabilirsiniz. Tavaya yağı alıp kızartın.

Pilavın üzerine ilave ederek, karıştırın.

İsteğe göre haşlanmış tavuk ya da etle beraber servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0