En kolay peynir helvası nasıl yapılır? Peynir helvası nerenin?

Geleneksel Türk mutfağının lezzetlerinden biri olan peynir tatlısı ister fırında isterseniz direk pişirildiği gibi yenilebiliyor. Tadı muhteşem olan ve içerisinde olan tadımsı peyniri sayesinde damaklarda iz bırakacak peynir helvasının muhteşem tarifi bugünkü yazımızda bulabilirsiniz.

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde yaklaşık 700 yıllık geçmişe sahip çoban tatlısı olarak da bilinen 'peynir helvası', Türk mutfağının, vazgeçilmez lezzeti olmaya devam ediyor. 71 yıldır peynir helvası üreten ailenin 5'inci kuşak temsilcisi Süleyman Burak Batır (32), Gelibolu peynir helvasının, 1844 yılında Muhammed Kamil tarafından Kitabüt Tabbahin adlı ilk yazılı yemek yazmasında, Osmanlı saray mutfağında yer aldığını, bu lezzetin günümüze kadar ulaştığını söyledi.

Peynir helvası, ana malzemeleri olan peynir, un, şeker, su ya da süt, margarin ve sıvı yağ ile yapılmaktadır. Yağlı, tuzsuz koyun peyniri kullanılması önemlidir. Yine de yöreye göre peynir tercihi ve buna dayalı olarak yapılış biçimi farklılaşabilmektedir ama muhakkak peynirin tuzsuz olması gerekmektedir. Damak zevkine göre fırınlanarak dilimlenmiş bir şekilde servis edilebilen peynir helvasını evde kolayca pişirmek isteyenlere özel tarifini hazırladık.

En kolay kaşık helvası nasıl yapılır? Kaşık helvasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay kaşık helvası nasıl yapılır? Kaşık helvasının püf noktaları

PEYNİR HELVASI TARİFİ:

MALZEMELER

250 gram tuzsuz peynir
Yarım paketten biraz az margarin
1 tahta kaşığı un

Şerbeti için;

1 kase şeker
1 kase su

peynir helvası tarifi

peynir helvası tarifi

Meşhur süt helvası nasıl yapılır? Süt helvası yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERMeşhur süt helvası nasıl yapılır? Süt helvası yapmanın püf noktaları

YAPILIŞI

Tavada yağı ve unu güzelce kavurun. Ardından şerbeti ayrı bir tencerede kaynatıp, kavrulan unun içine dökün.

En son üzerine peyniri ovalayarak karıştırın.

Yaparken sürekli karıştırmayı kesinlikle unutmayın.

Eğer tatlıyı fırında yapmak istiyorsanız, önceden ısıtılmış 200 derece fırında renk alana kadar fırınlayın.

Afiyet olsun...

Göz alerjisi neden olur? Göz alerjisinin belirtileri nelerdir? Göz alerjisine ne iyi gelir?

İLİŞKİLİ HABER

Göz alerjisi neden olur? Göz alerjisinin belirtileri nelerdir? Göz alerjisine ne iyi gelir?
Haşlanmış brokoli suyu zayıflatır mı? Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu brokoli kürü tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Haşlanmış brokoli suyu zayıflatır mı? Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu brokoli kürü tarifi
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0