En kolay iskender nasıl yapılır? Lezzetli iskender tarifinin püf noktaları

Türk mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan iskender hem yoğurtlu hem pideli hem de bulgur pilavıyla servis ediliyor. Özellikle Bursa'ya yemek için gidilen lezzetli iskenderi evde hazırlamaya ne dersiniz? Orjinal lezzetiyle müthiş iskender tarifi bugünkü yazımızda bulabilirsiniz.

İskender, kebap veya İskender döner olarak servis edilen Bursa yöresinin meşhur kebap yemeklerinden biridir. 1867 yılında Kayhan Çarşısı'nda yapımına başlanan iskender, aslında temel malzemesi döner olsa da iskenderi iskender yapan, üstündeki tereyağ, domates sosu, yanındaki yoğurt ve altındaki yağlı pide parçalarıdır. Bursa’dan tüm dünyaya yayılan bir marka olarak İskender kebabı 150 yıl önce keşfedilmiştir. Yüzlerce yıldır ateşe paralel pişirilen kuzuyu, kemik ve sinirlerinden arındırarak dikey madeni çubuk üzerinde, kendi ekseni etrafında döndürerek yeni bir kebap icat etmiş, İskender kebabı böyle ortaya çıkmıştır. 

Adana ciğer nasıl yapılır? En kolay Adana ciğer yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERAdana ciğer nasıl yapılır? En kolay Adana ciğer yapmanın püf noktaları

kebap tarifi

kebap tarifi

İSKENDER KEBAP TARİFİ:

MALZEMELER

300 gram yağsız dana bonfile
1 yemek kaşığı zeytinyağı

İskender’in pidesi için;

2 adet bazlama
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik

Domates sosu için;

1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 su bardağı domates püresi
1 çay kaşığı tuz

iskender kebap

iskender kebap

Gerçek Adana kebap nasıl yapılır? Adana kebabın ev yapımı tarifiİLİŞKİLİ HABERGerçek Adana kebap nasıl yapılır? Adana kebabın ev yapımı tarifi

YAPILIŞI

İskender kebabı bir gece önceden hazırlamaya başlayabilirsiniz. Derin dondurucuda beklettiğiniz yağsız dana bonfileyi ince ince dilimlere ayırın.

Ardından geniş bir tavada zeytinyağını kızdırıp etleri ters düz pişirin. Bu adımda kekik atabilirsiniz.

Domates sosunu hazırlayabilirsiniz. Sos tenceresinde tereyağını eritin.

İçerisinde biber salçası ve domates püresini ilave edip, 1-2 dakika kadar pişirip tuzunu ekleyin.

Servis tabağına pideleri doğrayıp, üzerine kızartılmış etleri ve domates sosunu gezdirin.

Kızartılmış tereyağını da gezdirip en son yoğurtla beraber sofralarınıza taşıyabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0