Topik nedir? Meşhur Ermeni Mezesi nasıl yapılır ve Topik içinde ne var?

Ermeni mutfağının meşhur lezzetlerinden olan topik, tahin, patates ve nohudun buluşmasıyla lezzetli bir hale geliyor. Klasik bir meze olan topik, ana yemeklerin yanına servis edilmesiyle kurtarıcı bir tarif oluyor. Peki ermeni mutfağının meşhur mezesi topik nasıl yapılır? Topik mezesinin içerisinde ne var hepsi yazının detaylarında...

Topik patates ya da un ile karıştırılmış, soğan, fındık ve kuş üzümü dolgusunu çevreleyen ve otlar, baharatlar ve tatlarla tatlandırılmış, nohut bazlı bir hamurdan oluşan vejetaryen köfte olarak düşünülen bir Ermeni yemeğidir. İçli köfte gibi yapılan ancak daha kolay olan topik, bir kez tadına bakanları hayran bırakıyor.  Nohutla yapılan topik mezesi püf noktaları bilindiğinde harika bir lezzet olarak sevilerek tüketiliyor. Lezzetiyle oldukça dikkat çeken topik nasıl yapılır merak ediliyor. Bugünkü hazırladığımız tarifler arasında topiği bulabilirsiniz.

topik nasıl yapılır

topik nasıl yapılır

TOPİK TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı haşlanmış nohut
2 orta boy haşlanmış patates
1 su bardağı dolusu tahin
Piyazlık şekilde doğranmış 5 orta boy kuru soğan
1’er çorba kaşığı kuş üzümü ve dolmalık fıstık
2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar

ev yapımı topik

ev yapımı topik

YAPILIŞI

Öncelikle doğranmış soğanları bir tavaya koyup, üzerine de tuz ve şekeri ilave edip, soğanların rengi dönene kadar kavurun.

Ardından kuş üzümü ve dolmalık fıstığı da ekleyip, suyla beraber haşlanmaya bırakın.

Pişen soğanlara yarım su bardağı tahin ekleyin ve tavayı ocaktan alın.

Haşlanmış nohutların üst kısımlarını soyup, patatesleri de ilave edin. Blenderdan geçirip, püre haline getirin. Üzerine kalan yarım bardak tahini ve tuzu da ilave edin ve kıvamlı bir harç haline getirin.

Hazırladığınız harcı  5-6 parçaya ayırıp, streç filmi iki kat yaparak tezgaha koyun.

Parçalara ayırdığınız harç hamurunu tek tek avucunuzun içine alın, parmaklarınızla açın ve içine soğanlı harçtan koyup streç film yardımıyla bütünleştirerek top şeklini verin.

Topiklerin üzerine limon suyu ve tarçın ekleyerek servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Üzüm nasıl kurutulur? Evde üzüm kurusu nasıl yapılır? En kolay üzüm kurutma yöntemleri

İLİŞKİLİ HABER

Üzüm nasıl kurutulur? Evde üzüm kurusu nasıl yapılır? En kolay üzüm kurutma yöntemleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Murat 1 yıl önce

Ermenilere dair ne varsa her şeyin canı cehenneme!