Wasabi nedir ve nasıl Yapılır? Wasabi Sosu hangi yemeklerle yenir?

Ülkemizde son yıllarda adını duymaya başladığımız wasabi sosu, aslında uzak doğu mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Suşhi ile beraber yenilen ve dünyanın en acı sosları arasında yer alan wasabi hakkında merak edilen tüm detayları bugünkü haberimizde ele aldık.

Vasabi, Turpgiller familyasına ait bir bitkidir. Japon turbu olarak da adlandırılan bu bitkinin kökü, içerdiği yoğun ve kuvvetli tat ve acı yüzünden yemeklerde çeşni olarak kullanılır. Latince adı Wasabi olan bu çeşni, Japon ve Uzakdoğu mutfağından gelerek ülkemizdeki suşhi restoranlarında masalarda yer alıyor. Dünya mutfağında sadece suşi değil, bütün balıklarla da tüketildiği için, balıkların olmazsa olmazı haline gelmiştir.  Wasabi son derece faydalı aynı zamanda doktorlar tarafından doğal bir antibiyotik olarak kabul ediliyor. Kök kısmından rendelenene kadar acı değildir. Keskin acısı 15 dakikadan sonra kaybolur. Bu yüzden macun kıvamına gelir gelmez bir an önce servise sunulması gerekir.

- Yapılan araştırmalara göre wasabi cildi ölü derilerden arındıran wasabi, bakterileri de etkisiz hale getirir. Beyin felci, baş ağrısı ve beyin kanaması gibi durumlara karşı kan pıhtılaşmasını önler. Ancak gerçek wasabi bitkisi çok nadir bulunur ve çok pahalıdır. Bu nedenle yaban turpu, hardal, nişasta ve yeşil gıda boyasıyla sahte wasabi üretilir. Japonya dışında gerçek wasabi bulmak çok zordur. 

Suşhi nasıl yenir? Evde sushi nasıl yapılır? Sushinin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERSuşhi nasıl yenir? Evde sushi nasıl yapılır? Sushinin püf noktaları

VASABİ NASIL YAPILI

VASABİ NASIL YAPILI

Kimbap nedir? En kolay Kimbap nasıl yapılır? Evde gimbap yapımıİLİŞKİLİ HABERKimbap nedir? En kolay Kimbap nasıl yapılır? Evde gimbap yapımı

Bazı Asyalı marketler, hakiki wasabi köklerini 8-10 $ arası değişen fiyatlara satıyorlar. Böylece wasabinin gerçek olduğunu bu fiyatlar sayesinde anlayabiliyorsunuz. 

Ceviche nedir ve Ceviche nasıl yapılır? Cevichenin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERCeviche nedir ve Ceviche nasıl yapılır? Cevichenin püf noktaları

WASABİ NASIL TÜKETİLİR?

Suşi hazırlanırken, wasabiyi pilav ve diğer malzemelerin arasına koyar; bu şekilde wasabi tadını daha uzun süre koruyabilir. Taze wasabi yaprakları yenebilir, köklerindeki tat yapraklarında da mevcuttur.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0