Kolay güveç nasıl yapılır? Milföylü güveç tarifi

Fırında pişen milföy çıtır çıtır ve lezzetli olur. Milföyü içerisinde hem tatlı hem de tuzlu yemekler pişirilebilir. Sizlere verebileceğimiz en güzel tarif ise milföylü güveç olabilir. Bu da birde kıymalı harç eklenince tadına doyum olmaz. İşte sizlere bu iki lezzetli birleştiren lezzetli milföylü güveç tarifi...

Çoğu zaman kolay yemeklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu son derece lezzetli bir akşam yemeği yapmak için kullanmak ister misiniz? Asıl ismi milföy çanağında milföy çanağında et sote olan bu lezzet sunumu şık olmasıyla  misafirlerinize sunumu şık bir lezzet hazırlamak istiyorsanız tam size göre. Sofralarda şıklığıyla çok konuşulacak olan milföy çanağında et sote, yanında ekstra pilav istemiyor. Dilerseniz patates püresi ya da havuç tarator ile servis edebilirsiniz. Et yemekleri arasında farklı bir yeri olan milföylü çanak kebabı güveçte pişirilmesiyle ünlüdür. Türkiye'nin lezzet yarışmalarında mutlaka bir kez pişirilen bu lezzet, kısa bir vaktinizi alacak. Püf noktalarına dikkat ederek hazırladığınızda ortaya muhteşem bir tarif çıkacak. Gelin birlikte milföylü güveç tarifini pişirelim:

MİLFÖYLÜ GÜVEÇ TARİFİ:

MALZEMELER

4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kilo et

2 adet havuç 
2 adet patates 
5 adet yeşil biber 
6 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
4 dal taze kekik
4 su bardağı sıcak su

Milföylü Soğan için;

20 adet arpacık soğan
5 adet milföy

YAPILIŞI

Bir tavanın içine zeytin yağını koyun. Yağın içine eti ve sarımsakları atarak bir süre kavurun.

Daha sonra içine, salça, havuç, patates, biber ve baharatları ekleyin. Bu şekilde de bir süre daha kavurmaya devam edin.

Etin tamamen pişmesi için tavanın ağzını kapatın ve kısık ateşte karışımı pişirmeye devam edin. 

Başka bir yerde milföy hamurlarına şeritler halinde kesin.

Arpacık soğanlarını kesilen milföy hamurlarına sarın.

Hepsini tek tek fırın tepsisinin içine dizin. Bu işlemin ardından etli karışımı milföylerin üzerine koyun ve 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0