Tavada fındık kavurması nasıl yapılır? Kabuklu fındık kavurmasının püf noktası

Ülkemizde yetişen ve yemeye doyamadığımız fındık, özellikle kavrulduğu zaman tadına doyum olmuyor. Özellikle çıtır çıtır ve lezzetli bir fındık elde etmek isterseniz tavada fındık kavurması tarifini denemelisiniz. Hadi gelin birlikte kabuklu fındık kavrulmasının püf noktasına bakmaya...

Fındık, Karadeniz Bölgesinde yetişmekte olan Huşgiller ailesinin ılıman iklimleri seven üyesidir. Demir, potasyum, kalsiyum ve magnezyumun yanı sıra çinko bakımından da zengin olan fındık, içeriğinde E vitamini ile protein, Omega 3 barındırmaktadır. Vücut sağlığı açısından oldukça faydalı olan fındık, hem ezme olarak hem de yemiş olarak sofralarda yerini alıyor. Sade bir şekilde de tüketilen, hem tatlıların yapımında kullanılan fındıklar, yağı çıkarılarak da tüketilir. Fındığın asıl lezzeti kavrulduğunda ortaya çıkıyor. Peki evde fındık kavurması nasıl yapılır? Tava da ve fırında en kolay fındık ezmesi tarifi bugünkü yazımızda. 

Ev yapımı fındık ezmesi nasıl yapılır? En kolay fındık ezmesi tarifiİLİŞKİLİ HABEREv yapımı fındık ezmesi nasıl yapılır? En kolay fındık ezmesi tarifi

fındık kavurması

fındık kavurması

FINDIK KAVURMASI TARİFİ:

İlk olarak fındıklarınızın sert kabuklarını kırın. Daha sonra güzelce temizleyin ve temizlenenleri derin bir kaba aktarın. Tavanın altını yakın.

Tava ısınınca fındıklarınızı koyun ve ara ara karıştırarak kısık ateşte fındıklarınızı kavurun.

Üst kısımları koyu kahve-siyah renklere dönmeye başladığında ocaktan alın. Temiz bir bezin üzerine aldığınız fındıkların üstünü kapatın. 

Sıcaklığın da etkisiyle kabukları rahatlıkla ayrılacaktır.

Fındığın faydaları nelerdir? Fındık kabuğu ve yağı ne işe yarar? Çiğ fındıktan yerseniz...İLİŞKİLİ HABERFındığın faydaları nelerdir? Fındık kabuğu ve yağı ne işe yarar? Çiğ fındıktan yerseniz...

Kabuklu fındık kavurması

Kabuklu fındık kavurması

  • Fırında fındık kavurması yapmak için; Fırınınızı 170 dereceye önceden ayarlayın. Kırılan fındıkları tepsiye dizin. Isınan fırına fındıklarınızı verin.

Her 5 dakikada bir fındığı fırından alıp tahta kaşık ya da spatula yardımıyla karıştırın. 

15-20 dakikanın sonunda fırından alıp henüz sıcakken üzerine bezin diğer yüzünü kapatıp birbirine sürtün ve kabukların çıkmasını sağlayın. 

Kavrulmuş fındıklarınızı taze ve çıtır bir şekilde saklamak için mutlaka kavanozlarda ya da kilitli poşetlerde saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 3

HASAn 2 yıl önce

kesinlikle yanlış bilgi..'Üstündeki tabaka çok faydalı' Fındığın üstündeki ince zar tabakanın antioksidanlar açısından güçlü olduğunu vurgulayan Örem, "O nedenle de mümkünse doğal haliyle kavrulmadan tüketilmesini öneriyoruz

yalnız 2 yıl önce

tebriler saçmalamanın zirvesine çıktınız

Enver. 2 yıl önce

Kavrulan kuruyemişler zararlı hale geliyor faydasını görmek için çiğ tüketilmeli.