Peygamberimizin nazardan korunmak için okuduğu dua! En etkili koruyucu nazar duası

BİR YORUM YAPIN 20

İsimsiz 2 yıl önce

Herkes arapça biliyor ya sayfanıza gelen o arapçasını verdiğiniz duayı okuyup faydalanır.

Toplam 4 beğeni

MELEK YALÇIN 3 yıl önce

şükürler olsun nazar boncuğunun caiz olmadığını anlatan bi haber

Toplam 3 beğeni

sucu 3 yıl önce

Nazar şu; gözden çıkan, bakılan şeyin ahengini bozan zararlı göz dalgalarıdır.Radyo dalgaları dahil geçemedikleri tek nesne tek metal kurşundur bu yüzden kurşun döktürülür.Kasası ve tavanı kurşun plakalarla kaplanmış giriş kapısından geçmek böyle zararlı frekansları engeller en pratik çözüm budur ve nazar duası her zaman okunmalıdır.

Toplam 6 beğeni

halk 3 yıl önce

bir eşyadan medet umacağına oku allah cc nın kuran ayetını oku

Toplam 3 beğeni

zafer gülten 4 yıl önce

nazar boncuğu sadece nazarı değen kişinin dikkatini,yani kem gözünü başka noktaya çekmek içindir.hatta bunun bir hikayesi vardırki,İzmir de Arap Camisi adını bundan almıştır.---arabın birinin çok güzel öküzleri vardır,ve bir gün bu öküzlerle camiye yapı malzemesi taşıma işi alır,ama öküzlerime nazar değecek diye içi gider,sonunda çareyi üstünü çıkarıp don gömlek öküz arabasının başına geçmekte bulur ve herkes ona baktığı için öküzlere kimse dikkat edip bakmaz.

Toplam 8 beğeni

Ahmet 2 yıl önce

Aslında burda eğer kişi rabbi yerine nazar boncuğunun koruyacağına inanıyorsa bu yanlıştır ve put perestige girer ama burda sadece dikkati belli bir yere doğru çekmek için kullanılıyorsa bunda bir sakınca yok , her halukarda en iyisini Allah cc. bilir

Toplam 0 Beğeni

KAYI 3 yıl önce

Nazar boncuğu CAİZ değildir. Ne diye saçma sapan açıklama yapıyorsun haberi okumadı mı.

Toplam 1 Beğeni

C.Türk 4 yıl önce

Nazar Boncuğu Rum hurafesidir.

Toplam 9 beğeni

Osman 4 yıl önce

Nazar boncuğu bidattır.Peygamberimiz bidatlara çok büyük savaş açmıştır.Bidatlar örn.Vahhabi ve şia gibi dinler kökleşmiş yerleşmiş ama öyle kabul edildiği için sonunda tövbe edilmez böylece sapıklık içinde Allahın hidayetinden mahrum kalırlar.Haşa Esirgeyici ve koruyucu Allah varken nazar boncuğundan medet ummak şirktir.O gün kıyamet gününde kendisinden medet umduğunuz tapındığınız İlahları getirinde size şahitlik edilsin denilecektir.Halbuki onların kendisine bile faydası yoktur.

Toplam 8 beğeni

Dinimiz islam 4 yıl önce

Sual: Nazar boncuğu takmak caiz midir? CEVAP Evet caizdir. İbni Âbidin hazretleri buyuruyor ki: (Nazar değmemek için tarlaya kemik, korkuluk, hayvan kafası koymak caizdir. Bir kadın tarladaki mahsule nazar değmemesi için ne yapacağını sorunca, Resulullah (Tarlaya hayvan kafası as) buyurur. Bakan, önce bunu görüp tarladaki mahsulü sonra görür.) [Redd-ül Muhtar c.5, s.232 ve 275] Bizzat nazar boncuğu veya hayvan kafası nazarı önlemez. Nazarı önleyen Allahü teâlâdır. Bakan kimse önce bunları görünce, gözlerinden çıkan zararlı şualar bunlara isabet eder. Nazarın gerçek olduğu âyet-i kerime ile sabittir. Hadis-i şerifte de (Nazar haktır) buyuruldu. (Müslim)

Toplam 5 beğeni

Hakikat 4 yıl önce

“Kim nazarlık takarsa Allah onun işini tamama erdirmesin.” Bu hadise rağmen neye dayanarak caiz diyorsunuz. Verdiğin örnekte hayvan kafası, kemik, ve korkuluk geçiyor, nazar boncuğu geçmiyor.

Toplam 5 Beğeni

Misafir 4 yıl önce

Altında (Müslim) yazınca o hadis olmuyor.. Hangi kitap hangi numara onlar var mı yok..(Müslim demek Sadece Müslüman demektir. Bu şekilde kandırıyorlar. Nazar boncuğundan bir medet ummadığı söyleyen kişinin nazar boncuğu takması aslında onun rengine onun nazarı kendisinden uzaklaştırdığına inanır kendisi bile bunu inkar eder. ALLAH Subhanehu ve Teala Nazar için Ayet İndirmiştir , Ve o Ayetler Felak ve NAs Sureleridir. Ve Orada ALLAH Subhanehu ve Teala İnsanların HASET edenlerden sığınma mercii olarak kendisini öğretir. İster buna hayvan kafası koyarsınız ister nazar boncuğu.. Aynıdır sonuç değişmez..

Toplam 3 Beğeni

C.Türk 4 yıl önce

Nazar Boncuğu Rum Hurafesidir.

Toplam 2 Beğeni

Fikri 4 yıl önce

Nazar Haktır Boncuğu ŞİRK'tir

Toplam 10 Beğeni

Safa 4 yıl önce

Evet doğru nazar boncuğu şamanistliğin başka versiyonu. Bazı evlerin kapısına at nalı , köpek kafatası vs asılır kötülüklerden korunmak için. Lakin asıl demek istediğim nazar var mı? Veya bizim anladığımız manada nazar nasıl bir şey? Evet Hadis var peki hadis bizim anladığımız manada mı acaba? Bu konuyu uzmanlar değerlendirip bidat ve hurafelerden arındırılarak toplumu aydınlatmalılar.kısaca istismara çok açık.

Toplam 6 beğeni

Safa 4 yıl önce

Abdullah bey o zaman gayri müslimlerde durum ne? Onlarda da nazar var mı? İsteyen nazar değebilir mi ? Üzgünüm sorular ve sorunlar çok , cevaplar tatminsiz bence.

Toplam 1 Beğeni

Abdullah 4 yıl önce

Nazar degmesi şudur: güzel birşey gördüğümüzde Allah'ı unutarak o şeye baktığımızda Allah bu bakıştan razı olmadığı için ondaki güzelliği bozar. Eğer Allah'ın adıyla bakarsak ( maşallah demenin hikmeti de budur) sıkıntı yok, hatta sevap bile olur.

Toplam 3 Beğeni

alara 4 yıl önce

Nazar boncuğu Kör şeytanın tek gözünü temsil eder takmayın taktırmayın

Toplam 1 beğeni

C.Türk 4 yıl önce

Çocuklarınıza Nacar boncukları takmayın?..Çünkü İslamda Nazar Boncukları filan yoktur.. Nazar için Nazar Duaları okunur.. yada Çocuklarınıza Cevşen-i kebir duasını okuyun yada küçük takılarla üzerlerinde bulundurun.

Toplam 5 beğeni

Men 4 yıl önce

Cevşen de aynı. Üstümüze bir şey takmak korunmak niyetiyle hep şirktir : yazıda hadisi şerifler açık net.Kurandan okunması gerekenler belli. Kalem Suresi en başta gelir ki onun da bütünü nazarı iptal için okunur.. Bizi koruyan Allah’tır, sen Kuran okuduktan sonra ve Allaha dayandıktan sonra hiç bir şey olmaz. Var olan neyse ancak Kuran okuyarak yok olur. Bu bir türlü anlayamadığımız bir gerçek kardeş Kuranı Kerim varken cevşen de nedir? Cevşen konusunda Diyanet İslam ansiklopedisindeki maddeyi de okuyun ve dinimizde aslı astarı olmayan bir şey olduğunu anlayın

Toplam 1 Beğeni