Maraş usulü paça çorbası nasıl yapılır? Maraş paçasının püf noktaları

BİR YORUM YAPIN 10

Yorumlar Rezalet 3 yıl önce

Bu paça çorbası en eski ve en doğru tarifdir. Paça çorbasına, tereyağ konulmaz. Geleneksel paça çorbası terbiye de edilmez. Ekşi tat içinde de sadece somak ekşi kullanılır. Sirke ve limon da konulmaz. Üstüne salçalı tereyağ bile yakılmaz. Yörük işi, köy işi bu şekildedir.

neco 4 yıl önce

bunun nanesi sirkesi nerde hem marasta pacaya salca konmaz haslama desen hic olmaz acaba baska marasmi hem denilen tarifle saglikli degil

Toplam 1 beğeni

EMRE 4 yıl önce

Gardaş valla 40 yıllık Maraşlıyım ben böyle paça görmedim. Bir kere bizde paça küçük baş hayvanın kellesinden ve isteğe göre ağak kısmından alınan etlerle yapılır.. Bu paylaştığınız şeye et haşlama derler bizim oralarda.

Birgarip 4 yıl önce

Paça kelleden ayaktan olur. Etten paça olmazzzzz.

Toplam 2 beğeni

akif güngören 4 yıl önce

Maraş usulü çorbiyi içmek için edirnekapı da bilal ağanın yeri var maraşım paçça. gidecin oraya içecin şifaa şifaaa.

Ede 4 yıl önce

Tereyagı nerede? Adı üstünde kelle paça sizin tarif yalancı kelle paça kolay gelsin

MİSAFİR 5 yıl önce

gerçek paça kelleden olur ve çorba denmez.

Toplam 2 beğeni

ATİLLA SARIYILDIZ 5 yıl önce

PAÇA ÇORBASI Küçükbaş HAYVANIN KELLESİ VE AYAĞINDAN YAPILIR. BİLHASSA KIŞ AYLARINDA ŞİFA NİYETİNE İÇİLİR VÜCUT DİRENCİNİ ARTIRIR GRİBE İYİ GELİR. SİZİN TARİFİNİZ NORMAL ET HAŞLAMA ÇORBASI OLUR.

Toplam 4 beğeni

HACI ÖKKEŞ 5 yıl önce

Kelle Paça adı üstünde kelle ve paça eti kullanılarak yapılır. Koyun ve Keçi'nin kellesi ve ayakları iyice ütüldükten sonra kalan tüyleri de iyice kazınır, devamında yıkanarak düdüklü tencerede pişirilir. Etler didilir. İsteğe göre beyin, paça, siyah et veya beyaz et olarak ayrılır. Biz maraş'ta daha çok karışık severiz. Yağ ile salça bir müddet kavrulur. Üzerine didilen etler ile suyu eklenir. Biraz daha kaynatılır. Tohum sumaktan elde edilen ekşi su ile dövülmüş sarımsak isteğe göre eklenir. Afiyet olsun.

Toplam 6 beğeni

Bir Dosttt 4 yıl önce

Helal olsun Hacı Ökkeş. Görevim gereği Maraş'ta kalmıştım. Paça çorbasını çok sevmiştim. Ökkeş ismini çok duyuyordum. Selam olsun Sütçü İmam'ın torunlarına...

Toplam 2 Beğeni