Toksoplazma nedir ve belirtileri nelerdir? İnsanlara nasıl bulaşır?

BİR YORUM YAPIN 12

zafergülten 5 yıl önce

danissmend,peygamberimiz savaştan dönerken yolu üstünde gördüğü bir kediyi sahiplenmiş ve adını Müezza koymuştur,ve yabancı bir kedininde peygamberimizin evine kadar girerek yediği yemek kabından yemek yemesi,abdest aldığı sudan içmesi mantıksızdır. bunları ancak o evde beslenen bir kedi yapabilir. ayrıca onca müslüman ismi dururken koyduğun gavur rumuz isminide yadırgadım,gayrımüslümsen o başka tabii.

Murat 5 yıl önce

Eksik bilgi yanlış yönlendiriyor. Toksoplazma parazitini gıdalardan alma ihtimali kedi gibi hayvanlardan bulaşma ihtimalinden yüzlerce kat daha fazladır tabi bide bu evinizdeki kedi düzenli aşılanan bir kedi ise bu ihtimal sıfırdır. Özellikle iyi yıkanmamış ve sirkeli suda beklememiş marul en yüksek oranda hastalık taşıyıcıdır. Bu haberin aslında kör olan bayanlardan biri hayatımda kediye dokunamam diyor ve hiç dokunmamış ama yinede bulaşmış.

Toplam 1 beğeni

erdem 5 yıl önce

hehe kediciklere suç atmayın

Toplam 2 beğeni

zafergülten 5 yıl önce

halk rumuzlu vatandaş,bilmiyorsan öğren,sevgili peygamberimizde kedi besliyordu,Allah küçükken yetim kalan peygamberine anasınababasına bakmadığı için mi kedi besletti,ve ben kanser olan anamı 4 sene,zihinsel engelli ve hayatının son 2 yılında yatalak olan ablamı 25 sene baktım,ve şu an kedilerim var. cahil cahil yorum yapma.

Toplam 8 beğeni

Misafir 5 yıl önce

Luwak kahvesi misk kedisinin dışkısından yapılıyor. Anavatanı Endonezya olan misk kedisinin, yedikten sonra dışkıladığı kahve çekirdeklerinden üretilen dünyanın en pahalı kahvesi.

Toplam 6 beğeni

Vatandaş 5 yıl önce

80 milyonda iki kişi.

Toplam 5 beğeni

yunus 5 yıl önce

Özellikle hamile bayanlarda toksoplazma bakılmalı gerekirse evde hayvan bakılmamalıdır.Ömrü hayatımda yıllardır bu işin içindeyim toksoplazma sebebiyle gözü direkt kör olana rastlamadım.

Toplam 2 beğeni

zafergülten 5 yıl önce

Allah takdir etti ise hastalık insana her şeyden bulaşır...mesala belki hatırlayanınız çıkar,bundan baya sene önce gazetede bir haber-boğaz köprüsü gişe memuru paralardan kaptığı mikrop yüzünden öldü--evet gişe memuru devamlı paraile uğraştığı için ,paradan mikrop kapıyor ve ölüyor...ama bu olayda KADER in etkisini görüyoruz,elerinden kirli paralar geçen pazarcılar,ve onca gişe,bayi ,dükkan çalışanı değilde bir tek o ,ve bir ev dolusu 20-50 kedi besliyen insanlar var,niye bu 20-50 kedi besliyenler değilde 1 kedi besleyen kadın. ve yine karşımıza KADER çıkıyor.ve ben 60 yaşındayım ,kendimi bildim bileli kedilerle iç içeyim,kedilerden bir hastalık kapmadım.

Toplam 4 beğeni

halk 5 yıl önce

yaşlılarını bakmayanlara allah cc bir hayvani musallat eder ,ana baba bakılmaz,ya darülacezeye gönderılır ya kaderine bırakılır,ama bir kediyi,bir köpeği,evin köşesine koruz,ona en iyi şekilde bakarız,köpeğin pisliğini almak için poşet elimize gezeriz,köpeğin pisliğini temizlerız ana babayı temizlemekten kaçarız

Toplam 2 beğeni

Danismend 5 yıl önce

Peygamber efendimiz bir kedi besleyicisi değildi. Kucağında yavru kedi dolaştıran bir sahabeye "Ebu Hureyre" (kedi babası) lakabını vermesi ve kedinin şu içtiği bir kabdan abdest alması dışında kedilerle ilgili başka önemli bir kayıt yoktur. Kedilere müsamaha göstermiştir. Ama özellikle kedi beslememiştir. Çarpıtmayın gerçekleri.

Toplam 1 Beğeni

sadık 5 yıl önce

Yaratılanı yaratandan ötürü sevemeyen. sadece kendini sever. laf olsun diyede konuşur. peygamber efendimizin evinde kedi beslediğini dahi bilmeyen cahiller sosyal medyada müslümanlık satar. devir bu..

Toplam 2 Beğeni

Güngör 5 yıl önce

Bu hastalığı yıkanmamış besinlerden alma şansınız 1000 kat daha fazla Pet Shop yerine bir veterinerden görüş olsaydınız daha iyi olurdu Bugünlerde evcil hayvanlar aleyhinde acayip bir kampanya var sebebini anlayamıyorum

Toplam 6 beğeni