Puset alırken nelere dikkat edilmeli?

Ebeveyenlerin puset alırken dikkat etmesi gereken hususları sizler için düzenledik. İşte dikkat edilmesi gereken hususlar...

HABERE AİT GALERİ İÇİN TIKLAYIN GÖR

14 kg ağırlığına gelen bebeklerde annelerin işine yarayan pusetlerin konforlu ve güvenilir olması oldukça önemli. Bebeğinizi arabada ve dışarıda taşımak için puset alırken hafif olmasına ve tam yatış pozisyonuna ayarlanabilir olmasına dikkat etmeniz gerekir. Ayarlanabilir özelliği sayesinde, bebeğinizin bir şey yutarak boğulma riski de azalacaktır.

Pusetlerde bulunan tentelerin kumaşının hafifliği daha kolay taşınmasını sağlar, bununla beraber yıkanabilir kumaş cinsinden olması da önemli bir detaydır. Birçok puset modeli arabaya bağlanabilir nitelikte. Bir diğer özelliği ise pusetlerin alt kısmındaki ovallik sayesinde rahatlıkla sallanılabilir.

Bazı pusetlerde ekstra boyun pedleri ve yastıklar bulunmaktadır. Özellikle yeni doğan bebekler ilk aylarda boynunu tutamayacağı için‚ bu pedler bebeğin daha rahat yatmasını ve boyun kısmının sabit kalmasını sağlar. Ayrıca bu pedlerin pamuklu kumaşlardan üretilmesi bebeğin terlememesi açısından önemli bir detaydır.

BİR YORUM YAPIN 0