2019 çocuklar için yaz etkinleri

Milli Eğitim Bakanlığınca, velilere çocuklarıyla beraber yaz tatilini dolu dolu geçirmelerine yardımcı olabilecek sosyal, kültürel, sportif ve çevreci faaliyetleri içeren tavsiye listesi hazırlandı

Milli Eğitim Bakanlığınca, öğrencilerin yaz tatili boyunca aileleriyle yapabilecekleri sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri içeren tavsiye listesi oluşturuldu.

Yaz tatili boyunca yapılabilecek 73 farklı etkinliğe yer verilen ve okul öncesi, ilkokul ile ortaokul öğrencilerine yarın karneyle dağıtılacak "Çocuklarınızla yapabileceğiniz yaz etkinlikleri" başlıklı tavsiye listesinde, "Güzel bir yaz tatili çocuklarımızı bekliyor, sizin tatil planlarınıza ek olarak bizim de bazı önerilerimiz var. İşaretlediğiniz her etkinliğin, yavrularımızın çocukluk anılarına unutulmaz güzellikler katması dileğiyle... İyi tatiller." notuna yer verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerince, listeye ilişkin yapılan açıklamada, anne karnında başlayıp yaşamın sonuna kadar devam eden bir süreç olan eğitimin, hapsolduğu sınıflardan çıkartılıp ait bulunduğu yere eve, bahçeye, sokağa, doğaya, kente kısacası hayatın içine çıkartılması gerektiği belirtildi. Açıklamada, çocukluğun sınavlara değil, hayata hazırlanılan bir dönem olduğunun bilinciyle çocuklar için çeşitli yaz etkinlikleri hazırlandığı aktarıldı.

Bu etkinliklerle, çocukların ürün ortaya koydukça, dünyayı ve kendisini tanıdıkça kendini yetenekli ve değerli hissedeceğine, başkalarıyla değil kendisiyle yarışmaya başlayacağına işaret edildi. Anne ve babaya çocuğun eğitmeni veya ders danışmanı değil bir anne ve bir baba oldukları hatırlatılan açıklamada, etkinlik tavsiyelerinin, koşuşturma içerisindeki anne ile babaların çocuklarıyla telaşsız ve sağlıklı bir iletişim kurmasını sağlayarak ebeveynlerin de stresini azaltıp çocuklarıyla bağlarını pekiştireceği vurgulandı.

2019 yaz etkinlikleri

2019 yaz etkinlikleri

Çocuk eğitiminde dikkat edilmesi gereken püf noktalar

İLİŞKİLİ HABER

Çocuk eğitiminde dikkat edilmesi gereken püf noktalar
Yaz sezonunun en şık spor sandalet modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Yaz sezonunun en şık spor sandalet modelleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0