Okula gidecek çocuklar virüsten nasıl korunmalı?

Koronavirüs nedeniyle okulların açılış tarihi ile ilgili velilerin gözü kulağı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yapacağı açıklamada! Bilim Kurulu toplantısı sonrasında okulların açılış tarihi kesinleşti. Okula gidecek olan çocuklar koronavirüsten nasıl korunmalı? İşte aileler çok önemli uyarılar...

Okulların açılmasına dair gelişen son dakika açıklamaları koronavirüsten dolayı daha yakından takip eden veliler, gözleri ve kulaklarını ekrandan ayırmıyor. MEB 2020/2021 eğitim-öğretim takviminde okulların açılış tarihi olarak 31 Ağustos tarihi belirlenmişti. MEB'ten gelen açıklamada, Bilim Kurulu toplantısı sonucuna göre alınacak kararın duyurulacağı bildirildi. Okulların açılış tarihinin konuşulacağı Bilim Kurulu Toplantısı sonucunda MEB Ziya Selçuk, 31 Ağustos'ta uzaktan 21 Eylül'de ise yüz yüze eğitimlerin kademeli olarak başlayacağı öne sürüldü.

TIKLA OKU: ÇOCUKLARA HİJYENİK KURALLAR NASIL ÖĞRETİLMELİ?

AİLELER ÇOCUKLARINI KORONAVİRÜSTEN NASIL KORUYABİLİR?

Okulların açılması ile beraber endişe ve kaygıları kat kat daha artacak olan veliler, çocuklarını okula gönderip göndermeme konusunda kararsızlığa düşebiliyor. Devamsızlıktan dolayı ya da diğer gerekçelerden dolayı çocuklarını okula göndermek durumunda kalan veliler çocuklarında gerekli bilgilendirmeyi yapmalı ve alınması gereken önlemleri anlatmalıdır.

- “Koronavirüs, bize nasıl zarar verebilir?”, “Nasıl ve ne şekilde bulaşır?”, “Nasıl tedbir alınmalı?” tarzındaki sorular çocuğun kapasitesine uygun bir biçimde anlatılmalı ve devamında gelecek olan sorular anlaşılır şekilde cevaplandırılmalıdır. Gerekli tedbirler alındığı müddetçe kendisinin güvende olduğu iyice izah edilmelidir.

- Bilgilendirme amaçlı koronavirüs resmi çizilip akılda canlandırılabilir, şekli veya virüsün neye benzediği ile ilgili bahsedilebilir.

- Çocuklara özel tasarlanmış video ve fotoğraflardan gerekli bilgilendirmeler sağlanabilir.

- Hijyen kurallarına kesinlikle çok dikkat etmeleri gerektiği vurgulanmalı, hijyenik bir şekilde ellerini nasıl yıkayacağı detaylı gösterilmelidir.

- Maske kullanımı hakkında bilgilendirme yapılmalıdır.

ZİYA SELÇUK'TAN AİLELERE ÖNEMLİ UYARILAR!

Milli Eğitim Bakanlığı Ziya Selçuk, sosyal medyasındaki açıklamada şunları demişti:

"Sınıf mevcutlarını azaltmak, teneffüste çıkacak öğrenci sayısını ayarlamak, sabahçı ve öğlencilerin karşılaşmasını engellemek, çocukların ortak alanlarda aynı zamanda bulunmaması için planlama yapmak, sıralar arasında boşluk sağlamak. Kısacası çocuklarımızın birbirleriyle sosyal mesafesini korumak ve okullarımızı sağlıkla açmak için gece gündüz çalışıyoruz. Çocukları ve yetişkinleri bayramda denizde, plajda, parkta, sokakta bu kadar yakın temaslı maskesiz görmek üzücü."

Basketbol boy uzatır mı? Çocuklarda boy uzatan en etkili besinler

İLİŞKİLİ HABER

Basketbol boy uzatır mı? Çocuklarda boy uzatan en etkili besinler
Yürüyüş ayakkabısı nasıl olmalı? En iyi yürüyüş ayakkabısı 2020

İLİŞKİLİ HABER

Yürüyüş ayakkabısı nasıl olmalı? En iyi yürüyüş ayakkabısı 2020
Farah Zeynep Abdullah kombiniyle sosyal medyanın gündemine oturdu!

İLİŞKİLİ HABER

Farah Zeynep Abdullah kombiniyle sosyal medyanın gündemine oturdu!
Smokin takan İbrahim Tatlıses'ten olay olacak paylaşım! ''Damat hazır...''

İLİŞKİLİ HABER

Smokin takan İbrahim Tatlıses'ten olay olacak paylaşım! ''Damat hazır...''

BİR YORUM YAPIN 0