Tatil sonrası beslenme alışkanlıklarına düzen şart

Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Köse, tatil sonrası okulların açılmasıyla beraber tatilde değişen beslenme tarzının yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Sömestr tatilinin bitmesinin ardından okulların açılmasıyla birlikte çocukların beslenme alışkanlıkları da farklılık gösterdi. Obezitenin tedavisi, yetişkinlik obezitesinde daha zor olduğu için sağlıklı ve düzenli beslenme alışkanlıkların çocukluk çağında sağlanılması gerektiğini söyleyen uzmanlar, ebeveynlere bazı uyarılarda bulundu.

ŞEKER YERİNE BAL VE PEKMEZ TÜKETİMİ

Kek ve börek gibi yiyecekler yaparken normal un yerine keçiboynuzu unu, tam buğday unu, çavdar unu gibi farklı tahıllar deneyerek çocuğun farklı besinler tüketmesinin sağlanabileceğini belirten Köse, “Şeker kullanmak yerine bal ve pekmezi kullanabilir, pekmez ile demir gereksiniminin bir bölümünü karşılayabilirsiniz.” dedi.

ANA ÖĞÜNDE 4 BESİN OLMALI

Çocuğun ana öğününde 4 besin grubundan yiyeceklerin olması ve bunları tercih etmesini şekillendirmeye yardımcı olacağını söyleyen Gizem Köse, “Süt grubunda süt ürünleri, et grubunda yumurta, et, tavuk, balık gibi hayvansal gıdalar, tahıl grubunda ise ekmek, makarna, pilav gibi besinler yer alır. Her öğünde tabağı dörde bölerek her bir gruptan besini tüketmesini sağlayabilirsiniz” tavsiyesinde bulundu. 

ÇOCUĞUNUZU ZORLAMAYIN

“Nerede, ne zaman ve ne yiyeceğine ebeveyn karar verir; ne kadar yiyeceğine ise çocuk karar verir” diyen Gizem Köse, “Çocuğunuzun karnı doyduğu zaman biraz daha fazla yemesi için onu zorlamayın. Öğün saatlerini ve çeşitlerini öğretmeniz yeterli” dedi.

BİR YORUM YAPIN 0