Çocuklara doğa sevgisini aşılamak artık daha kolay

Modern çağın sanal bebeği olarak tanımlanan Urban Canary (Şehir Kanaryası) tasarımı, inovasyonu ve eğitimi bir aradan sunmayı vaat eden bir oyuncak.

Karnında yanan ışıkla küçük bir oyuncağa benzeyen cihaz, baş kısmındaki algılayıcı ile hava kirliliğini ölçüyor. Oyuncak havanın temizliğine ve kirliliğine göre sağlıklı ya da hasta oluyor. 

Çocuklara hava kirliliğinin önemini öğretmek için üretilen oyuncağın, kirli havada karnındaki yeşil ışık kırmızıya dönüyor. Kirli havada hastalanan oyuncağı iyileştirmenin tek yolu ise derhal temiz havaya götürmek. Bu sayede çocuklar da havası kirli olan yerlere maruz kalmıyor. 

Çocuklar kirli havadan daha çok etkileniyor

Dünya Sağlık Örgütü, çocukların akciğerleri henüz gelişimini tamamlamadığı için, kirli havaya maruz kaldıklarında yetişkinlerden daha çok etkilendiğini söylüyor. Üretilen oyuncak sayesinde çocuklar hem çevre temizliği hakkında bilgi ediniyor hem de kirli havadan uzak kalması gerektiğini öğreniyor.

Akıllı telefona yüklenen uygulama ile kullanılan oyuncak, harita üzerinde kirli olan bölgeleri de gösteriyor. Bu sayede çocukların güzel havada vakit geçirebilecekleri yerlerde belirlenmiş oluyor.

Tasarımcılar Daniel Goddemeyer, David Schellnegger ve Brynn Shepherd tarafından geliştirilen Urban Canary şimdilik bir hayal ürünü. 

BİR YORUM YAPIN 0