Meraklı Çocuk İle Annesi:  ‘Kandilleri Yakan Kim?’

İslam’ın Amentüsü - Meraklı Çocuk İle Annesi kitabının ‘Kandilleri Yakan Kim?’ hikayesinin animasyon filminde, yerin ve göğün mucizevi yaratılışı anlatılıyor.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Mahmut Kaya tarafından kaleme alınan, Amentü duasının açılımından gelenİslam’ın Amentüsü - Meraklı Çocuk İle Annesi’ kitabı animasyon olarak hazırlandı. Animasyonlar şiirsel bir dille çocukların ilgisini çekecek basit bir anlatımla yapıldı.
İslam’ın esasları olan Allah’a, meleklere, kitaplara, peygamberlere, kadere, hayrın ve şerrin Allah’tan geldiğine olan inancın anlatıldığı, ‘İslam’ın Amentüsü’ kitabında 14 şiirsel anlatım yer alıyor. Prof. Dr. Mahmut Kaya tarafından yazılan kitabın animasyon uyarlaması ise Kanal 7 Dijital Medya birimi tarafından gerçekleştirildi. Animasyonların tamamı Youtube’da yer alan Kanal7 Çocuk sayfalarında ve www.izle7.com’dan izlenebilecek.

KANDİLLERİ YAKAN KİM?

Çocuklara faydalı olabilmenin koşullarını kavratan animasyon film; “Yer ve gök insanlar için mi yaratıldı? Yıldızları kim yarattı? Yıldızların yörüngesi var mı? Allah yıldızları nasıl yarattı?” sorularına yanıt veriyor.

‘Kandilleri Yakan Kim’ hikayesinin animasyon filminde, yerin ve göğün intizamlı bir şekilde insanlar için yaratıldığı aktarılırken, Allah’a sık sık şükretmenin doğru olacağının bilgisi de veriliyor. 

Meraklı Çocuk ile Annesi: Kur'an

İLİŞKİLİ HABER

Meraklı Çocuk ile Annesi: Kur'an
Meraklı Çocuk ile Annesi: Din ile Akıl El Ele

İLİŞKİLİ HABER

Meraklı Çocuk ile Annesi: Din ile Akıl El Ele

BİR YORUM YAPIN 3

Mehmet 4 yıl önce

Böyle bir giyim tarzı (anne için) İslamiyetin neresinde var. Bu işin mesuliyeti var. Yozlaştırmayın.. Yaptığınız iş Kur'an ve sünnetin ayinesi olsun. Nefsinize göre iş yapmayın.

Toplam 3 beğeni

Vanlı 4 yıl önce

İlk baştaki bölümlerde evde bile etekli bir görüntü var. Duyarlılığınız için çok teşekkür ederim.

Toplam 0 Beğeni

Mert 4 yıl önce

Elhamdülillah