Temel mutfak malzemeleri nelerdir? Her mutfakta mutlaka olması gereken aletler

Her mutfağın kendine has bir kimliği vardır. Kimi mutfaklarda bu mobilyaları ile sağlanır kimi mutfaklarda ise renklerle. Bu, tarza göre değişiklik gösterebilen bir durumdur. Ancak her mutfakta olması gereken sabit aletler vardır ve farklı tarzları olsa da daima aynı uyumu sağlarlar. Ve bunlara da temel mutfak malzemeleri denir. Peki temel mutfak malzemeleri nelerdir? Sizler için derledik.

Mutfaklar, evlerin en çok kullanılan alanlarının başında gelmektedir. Bu alanlarda mutlaka olması gereken, temel ihtiyaç görevi gören temel malzemeler bulunmaktadır. Yeni gelinlerin muhakkak bilmesi gereken bu temel malzemeler arasında, aklınıza hiç gelmeyecek birçok araç-gereç de bulunmaktadır. Bunun dışında, eğer mutfağınızı yenileme sürecine gidiyorsanız bu ürünlerin yeni ve daha dayanıklı olanlarını satın alabilirsiniz. Mutfakların temel araç gereçleri şu şekildedir:

Mutfaklarda geçerli ideal mobilya ve tezgah ölçüleriİLİŞKİLİ HABERMutfaklarda geçerli ideal mobilya ve tezgah ölçüleri

  • Bıçak setleri ve kesme tahtaları:  Çelik bıçaklar en uygun olan modellerdir. Uzun ömürlü ve dayanıklı olurlar. Kesme tahtalarında ise plastik modellerden uzak durmanız en doğrusudur.
     
  • Bardak takımları: Bu sınıfın içerisine sadece su bardakları değil çay bardakları ve fincan takımları da girmektedir.
     
  • Kaşıklık seti: Genellikle tahta ürünler alınır çünkü tahta ürünler her zaman için daha dayanıklıdır ancak plastik modelleri de deneyimleyebilirsiniz. Çelik modeller ise çizilme vb. sorunlar oluşturabildiği için riskli olabilir.
     
  • Tencere setleri: Tavalar, düdüklü tencereler, pilav ve karnıyarık gibi yemekler için özel olarak üretilen tencere ve tava modelleri de bu sınıfın içerisindedir.
     

Temel mutfak araç gereçleri

Temel mutfak araç gereçleri

  • Saklama kapları: Günümüzde belirli markaların uzun ömürlü ve sağlıklı sloganıyla ürettikleri saklama kapları, bir gün öncesinden kalan yemeklerin saklanması açısından idealdir.
     
  • Baharatlıklar: Her mutfağın olmazsa olmaz gerecidir.
     
  • Kavanozlar: Yaz ve kış dönemlerinde hazırlanan yiyeceklerin, reçel ve marmelatların saklanması açısından dönem dönem ihtiyacı artan kavanozlar da, bir mutfağın temel malzemelerindendir.
     

Bu temel ihtiyaçlar dışında, biraz lüks gibi görünse de mutfağınızda muhakkak olması gereken diğer araç-gereçler ise şu şekildedir:

TEMEL MUTFAK MALZEMELERİ

BEZELYE SOYACAĞI

Bezelye soyacağı

Bezelye soyacağı

Bezelye soymak oldukça zahmetli ve bilek gücü isteyen bir iştir. Ancak bezelye soyacağı ile bu zahmetten kurtulabilirsiniz. Bu aletler sayesinde saniyeler içerisinde bezelye ayıklama işleminizi tamamlayabilirsiniz.

MISIR AYIKLAMA APARATI

Mısır ayıklama aparatı

Mısır ayıklama aparatı

Bezelye kadar zahmetli olan bir diğer besin mısırdır. Makine olarak da bilinen, görünümü bir bilgisayar faresini andıran mısır ayıklama aparatı mutfakların lazım olan ve sizleri zahmetli kurtaran bir alet. Özellikle yiyecekleri ısırma problemi yaşayan biriyseniz, bu alet ihtiyacınızı görecektir.

PATATES DİLİMLEYİCİ

Patates dilimleyici

Patates dilimleyici

Her öğüne yakışan ve hemen hemen her evde en çok tüketilen besinlerden biri olan patatesin kızartması da oldukça seviliyor. Patates kızartması, yemeklerin en çok aranan aparatiflerinden oluyor. Şekilleri biçimli bir şekilde kızartma yapmak için patates dilimleyicilerden faydalanabilirsiniz.

PÜRE ALETİ

Püre aleti

Püre aleti

Yine patatesle hazırlanan yemeklerden biri olan püre yapımını kolaylaştırmak amacıyla üretilen püre aleti, pürenin yapımını kolaylaştıran bir gereç olarak mutfaklarda yer alması gereken gereçler arasında duruyor.

BİR YORUM YAPIN 0