Tekstil alışverişinde bilinmesi gerekenler! Ev tekstili trendleri 2020

Tekstil ürünleriyle ilgili alışveriş yaparken ürünün dayanıklılığı ve kalitesi dışında ayrıca sahip olması gereken özelliklere de dikkat edilmesi gerekir. Peki alışveriş sırasında doğru tercih yapmanızı sağlayacak bu özellikler nelerdir? 2020 tekstil trendlerinde hangi renk ve desenler öne çıkıyor? Bu soruların yanıtlarını bilerek yapacağınız alışveriş, sizler için daha doğru ve isabetli olacaktır.

Yatak odası ve salonlarınızda kullandığınız stor perdelerin ve tüllerin rengi güneşten kaynaklı olarak zamanla solabilir ya da bilmeden yanlış seçtiğiniz nevresim takımı, uyku düzeninize tümüyle zarar verebilir. Bu nedenle tekstili alışverişi sırasında, alacağınız ürünlerin sadece ev dekorasyonuna olan uyumuna değil aynı zamanda kalitesine ve dayanıklılığına da bakmanız gerekir. Peki alışveriş yaparken nasıl hareket etmeli ve bu tekstil ürünleri sınıfına giren ürünler için nelere dikkat etmeniz gerekir? İşe ilk olarak pencerelerden başlanılabilir. Pencerelerinizin hangi yöne doğru baktığına ve güneş ışığı alıp almadığına bilmelisiniz. Eğer güneş ışığını fazla alan bir pencere açısına sahipseniz, karartma storları tercih edebilirsiniz. Stor kullanmıyorsanız, kalın ve uzun perdeler seçebilirsiniz. Bu perdeler için uygun olan kumaş her zaman kadife ve ketendir.

Stor ve perdeleri bir arada kullanabilmeniz de mümkündür. Tül ile ışığın etkisini azaltabilir, kalın perdelerle de etkisini tamamen ortadan kaldırabilirsiniz. Kalın perdede sadelikten yana bir seçim yaparsanız tülünüzü desenli kullanabilirsiniz. 

Perde ve tüller, evin dekorasyonunu yansıtmak konusunda büyük etki gösterir. Bu yüzden, eğer modern bir salon ya da yatak odası oluşturmak istiyorsanız açık tonlar, klasik bir dekorasyon yapmak istiyorsanız da ağır ve uzun modeller kullanabilirsiniz.

Yatak odalarınız için tekstil alışverişi yaparken, uyku sağlığınızı ön plana almanız gerekir. Kaliteli bir uyku, vücut sağlığınızı olumlu yönde etkiler.  Bu nedenle daha rahat bir uyku çekmenizi sağlayacak bir nevresim takımı seçmeniz doğru olandır. En ideal nevresim takımı, vücut ısınızı dengede tutan ve terletmeyen özelliğe sahip modellerdir. Bu nevresimlerin kumaşı bambu ve ipektir. Yatak odası seçtiğiniz ürünlerde organik ürünleri kullanın. Çarşaflarınızı da sürekli havalandırın. 

 

Aynı seçimleri yastık ve yorganlarınızda da yapın. Bu ürünlerde de pamuk, bambu ve ipek kumaşları tercih edin. Yorganlarınızın ağırlık hissi yapmayacak mikrofiber özelliğe sahip olması daha doğru olandır. Yastıklar yünlü olmalı, böylelikle baş ve boyun sağlığınız için uygun olan seçimi yapmış olursunuz.

Yatak örtüsü ve pike seçimi yaparken, yatağınızın boyuna göre hareket edin. Örtü ve pike, yatağın tamamını kaplamalıdır. Ev tekstili alışverişinde dikkat edilmesi gereken son detaysa renk seçimidir. Renklerin insan psikolojisini etkilemek konusunda güçlü bir yanları vardır. Huzur veren renklerin kullanılması daha çok tercih edilir. Huzur veren renkler olarak; mavi ve tonları gösterilir. Bununla birlikte yeşil ve tonları, beyaz ve açık pembe de  uygundur.

Desen olarak göz yormayacak geometrik desenler ve çiçekler tercih edilmelidir. Desenlerde kırmızı ve turuncu gibi dikkat çekici renkler kullanmamalısınız. Yatak odası ve dinlenme alanlarında sakinliği ön planda tutmalısınız.

En şık Looney Tunes karakterli t-shirt modelleri! Baskılı t-shirt modelleri

İLİŞKİLİ HABER

En şık Looney Tunes karakterli t-shirt modelleri! Baskılı t-shirt modelleri
Survivor Barış Murat Yağcı telefon başında! Ödül Senin gecesine katılacak isimler belli oldu

İLİŞKİLİ HABER

Survivor Barış Murat Yağcı telefon başında! Ödül Senin gecesine katılacak isimler belli oldu

BİR YORUM YAPIN 0