Dekorasyon terapisi nedir? Dekorasyon terapisi uygulamanın yolları

Günümüzde dekorasyonların insan psikolojisine etkisi yadsınamayacak kadar yüksek oluyor. Uzmanlar ise bu durumu dekorasyon terapisi uygulaması olarak tanımlıyorlar. Dingin ve ferah bir görünümün oluşmasına büyük katkı sağlayan dekorasyon terapisini uygulamak, oldukça basit oluyor. Sizler için dekorasyon terapisiyle ilgili merak edilenleri derledik. İşte dekorasyon terapisi hakkında bilinmesi gerekenler.

Uzmanlar, ev dekorasyonlarının ruh hallerine etki ettiğine dikkati çekiyor. Odalarda kullanılan ışık ve renklerin, pozitif ve enerjik bir ortamın oluşmasına etki ettiği belirtiliyor. Çünkü uzmanlara göre renk ve ışık, depresyonla mücadelede en doğal çözüm yollarından biri oluyor. Bunu ev içerisinde sağlamak için organik bir dekorasyon stili tercih edilmesi yeterli oluyor. Bunun dekorasyondaki adı dekorasyon terapisi olarak geçiyor. Peki dekorasyon terapisi nasıl uygulanabilir? İlk olarak sade ve telaşsız bir tema belirlenmesi gerekiyor. Bu tema sayesinde huzurlu ve dingin bir ev ortamının temelleri oluşturulmuş oluyor. Daha hafif ve sade bir yaşam alanı olan bu dekorasyonda, kullanılan renkler de soft ve dingin oluyor. Bu terapi uygulaması, özellikle yoğun ve stresli bir yaşama sahip olanlar için ideal bir seçim olarak duruyor.

Bu dekorasyonu uygularken atmanız gereken ilk adım, kaba, koyu renkli eşyalardan ve kalabalıktan uzak durmanızdır. Fazla eşya ve koyu renkler, alanda sıkıcı bir hava oluşmasına sebep olur. Odanızın dekorasyonunu bu yöne değiştirme adımı attığını zaman, kullanmadığınız eşyaları ihtiyaç sahibi birine verebilir ya da eşyalarınızı satabileceğiniz bazı aplikasyonlara koyarak satışını gerçekleştirebilirsiniz. Bu iki seçenek, doğrudan çöpe atmanızdan daha faydalı olacaktır. 

 

 

 

Renk konusunda seçilmesi gereken soft ve açık renklerdir. Ancak evdeki renklerin de böyle olması fırsat bilinerek, solmuş tonlar kullanılmaya devam edilmemelidir. Daha canlı ve temiz tonları kullanarak odanızda ferahlık sağlayabilirsiniz. Kullanılan renkler, güneş ışığı için de önemlidir. Bazı renkler güneş ışığının eve girmesine engel olur. Bu sebeple her rengi kullanmamalısınız. Açık mavi tonları, yeşil ve beyaz güneş ışığını yansıtmak için idealdir. Bu renkler rahatlatıcı .ve yumuşak bir etkiye sahiptir.

Bu renkler mekanda ferahlık hissi verir. Özellikle mavinin en büyük etkisi sakinleştirici ve dinlendirici olmasıdır. Koyu tonlar hüzün ve negatif etki verir. Bu sebeple açık tonları tercih etmeniz daha doğru olandır.

Bilim insanların yaptıkları bir araştırmaya göre, doğal ışık kaynakları insan ruh sağlığına olumlu yönde etki ediyor. Bu nedenle psikiyatr ve psikologlar, depresyon tedavilerinde güneş ışığının etkisini azımsanmayacak derecede önemli buluyorlar.  Güneş ışığı, insanda mutluluk ve neşe duygusunu arttıran  endorfin ve serotonin hormonlarına olumlu yönde etki ediyor. Bu etkiyi, yapay ışık kaynaklarıyla da elde etmeniz mümkündür. Bu uygulamayı, özellikle sonbahar ve kış aylarında kullanılabilir. Bu ışıkları dekoratif süs olarak da kullanabilirsiniz.

 

 

 

Doğayı simgeleyen en büyük etkilerden biri bitkilerdir. Bitkiler, evlere doğayı taşır. Çiçekler de insanlara olumlu enerji yansıtır. Çiçeklerin yalnızca ilkbahar ve yaz döneminde evlerde kullanıldığı algısı hakimdir. Fakat sonbahar ve kış aylarında da kullanılabilir. Kroton, özellikle pencere önlerine de koyulabilen renkli bir ev bitkisi olduğu için, en çok tercih edilen bitkidir.  Bitkilerle uğraşmanın insanları dinlendirdiği de ayrıca bilinen bir gerçektir. 

Alışveriş yapabileceğiniz en iyi ev dekorasyon mağazaları

İLİŞKİLİ HABER

Alışveriş yapabileceğiniz en iyi ev dekorasyon mağazaları

BİR YORUM YAPIN 0